Poliisia syytetään Valioliigasta tutun ex-jalkapalloilijan murhasta

Syyttäjän mukaan ex-jalkapalloilija Dalian Atkinson kuoli vuonna 2016, kun poliisi käytti etälamautinta yli kuusi kertaa normaalia pidempään ja potki sen jälkeen ainakin kahdesti päähän.

Oikeudenkäynti tapauksessa alkoi tiistaina. Poliisi kiistää syyllisyytensä murhaan tai tappoon. Toinen poliisi on syytteessä pahoinpitelystä. Myös hän on kiistänyt syyllisyytensä.

Välikohtaus tapahtui Telfordissa Englannissa, kun poliisit hälytettiin Atkinsonin isän talolle. Dalian Atkinsonin kerrottiin käyttäytyneen epävakaasti ja huutaneen kadulla.

Syyttäjän mukaan poliisi käytti etälamautinta kolmesti. Kolmas lamauttimen käyttö kesti syyttäjän mukaan 33 sekuntia normaalin viiden sekunnin sijaan.

Syyttäjän mukaan poliisi jatkoi lamauttimen käyttöä, vaikka Atkinson, 48, oli puolustuskyvyttömänä maassa, ja potkaisi tätä sen jälkeen ainakin kahdesti otsaan. Atkinsonilla on todettu olleen vakavia terveysongelmia ennestään.

Atkinson pelasi urallaan muun muassa Englannin Valioliigassa sekä Espanjan ja Turkin liigoissa. Parhaiten hänet muistetaan Aston Villasta 1990-luvun alkupuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja