Mainos

Poliisi vuokrahuijauksista: Rahoja turha toivoa takaisin

Moni on törmännyt netin ilmoituspalstoilla vuokrailmoituksiin, jotka ovat selvää huijausta. Poliisille asuntohuijauksista tulee vain vähän ilmoituksia.

Pääkaupunkiseudulla kisa vuokra-asunnoista on kova ja halukkaita vuokralaisia riittää. Tilaisuus houkuttelee myös huijareita. 

Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita arvioi, että nettihuijaukset ovat yleistyneet vuokramarkkinoilla. Poliisilla ei ole asiasta kerättyä tilastotietoa, mutta ainakaan Helsingissä ja Espoossa vuokrahuijaukset eivät ole kovassa nousussa.

– Tänä vuonna huijausyrityksistä on tullut kuusi ilmoitusta, rikoskomisario Lauri Hakkala Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo.

Huijausten selvittäminen vaikeaa

Hakkala kertoo, että tänä vuonna Länsi-Uudenmaan poliisin tietoon on tullut vain pari tapausta, jossa on yritetty vuokrata olematonta asuntoa.

– Tekotapa on yleensä sama: ulkomaalainen mies tarjoaa vuokralle asuntoa, jota ei ole olemassa tai asuntoa, jota hän ei oikeasti voi vuokrata, Hakkala sanoo.

Hakkala muistuttaa, että epäilyttäviin vuokratarjouksiin ei kannata tarttua. Mikäli vuokralainen maksaa rahaa ulkomaiselle huijarille, on sitä yleensä vaikea saada takaisin. Poliisi tarvitsee jutun selvittämiseen kansainvälisiä oikeusapupyyntöjä. Vuokrahuijauksissa liikkuvat rahat ovat sen verran pieniä, että kansainvälisiä toimia on vaikea saada käyntiin.

Viestintäasiantuntija Päivi Tirkkonen Helsingin poliisilaitokselta kertoo, että pääkaupungissa on tänä vuonna tullut poliisin tietoon tullut vain muutama tapaus, jossa on yritetty vuokrahuijausta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.