Poliisi vie opettajan pahoinpitelyepäilyn syyttäjälle - "yleinen etu vaatii tätä"

Alppilan yläkoulun opettajan pahoinpitelyepäilyä tutkivan tutkinnanjohtajan Outi Petersohnin mukaan tapauksessa ei täyty rikoksen tunnusmerkistöt. Hän vie asian kuitenkin syyttäjälle harkittavaksi nopealla aikataululla, koska asia on saanut julkisuudessa niin valtavat mittasuhteet.

– Yleinen etu vaatii sitä, että oikeusoppineet tutkivat asiaa. Tämän takia vien asian syyttäjälle. Tästä tulee ikään kuin ennakkotapaus. Itse 30 vuoden poliisikokemuksella en näe tapauksessa rikosta syntyneen, Petersohn kommentoi MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa Alppilan yläkoulun erotetulla opettajalla Antti Korhosella ei ole aikaisempaa rikostaustaa. Opettajaa kuulustellaan asian tiimoilta tänään.

Petersohn toivoo, että vastaavanlaiset tapaukset käsiteltäisiin koulun sisällä.

– Jos me poliisissa käsiteltäisiin tämmöisiä asioita, niin meidän tutkinta ruuhkautuisi pahasti. Joutuisimme pelkästään 400-500 tapausta tutkimaan vuodessa, jos joutuisimme näitä asioita käsittelemään, Petersohn toteaa.

Helsingin Alppilan yläkoulun opettajan potkuihin johtaneet tapahtumat ovat nostattaneet mielipiteiden vyöryn netissä. Erotetun Antti Korhosen "pelastamista" vaati hieman ennen aamuyhdeksää Adressit.com-sivustolla vajaat 163 000 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat