Poliisi varoittaa vanhempia vaarallisesta ilmiöstä: "Emme halua, että kenenkään lapsi jää harrastuksensa takia auton alle"

1:57
Vuosi sitten maaliskuussa Marko todisti työmatkallaan, kun rekka lähti uhkaavaan sivuluisuun

Poliisi muistuttaa lapsia ja heidän vanhempiaan vaarallisesta harrastuksesta, josta on tullut lasten keskuudessa pieni ilmiö Turun seudulla. 

Lounais-Suomen poliisi on törmännyt kuluneen kuukauden aikana ilmiöön, josta voi poliisin mukaan aiheutua vaaraa lapsille. 

Turun poliisipartiot ovat ainakin kahdella eri kerralla havainneet Juhana Herttuan puistotiellä joukon noin 10–13-vuotiaita lapsia, jotka ovat seisseet tien eri puolilla, kulkeneet suojatietä edestakaisin ja seisoneet keskikorokkeen päällä kuvaamassa videoita rekoista.

Lounais-Suomen poliisin komisario Tuomo Katajisto kertoo, että poliisipartiot ovat todenneet toiminnan vaaralliseksi ja käyneet ilmoittamassa lapsille, etteivät he saa jatkaa kuvaamista autotiellä tai juoksemalla autojen eteen. 

Heille on Katajiston mukaan myös kerrottu, etteivät kääntyvien kuorma-autojen kuljettajat välttämättä havaitse eteen juoksevia lapsia. 

– Lapsia on tilanteessa kehotettu erityiseen varovaisuuteen liikenteessä. Yleisellä paikalla on laillista kuvata ohi ajavia autoja, mikäli se tapahtuu turvallisesti. Poliisi kuitenkin joutuu puuttumaan kuvaamiseen, mikäli nuoret juoksevat autojen eteen, seisovat autotiellä, menevät satama-alueelle tai muuten vaarantavat oman turvallisuutensa, Katajisto toteaa.

"Liikenneturvallisuudesta hyvä keskustella kodeissa"

Poliisin toimintaa on arvosteltu viime päivinä sosiaalisessa mediassa, jossa levinneillä videoilla poliisin on kerrottu kieltäneen lapsia kuvaamasta rekkoja Turun sataman läheisyydessä. Myös Lounais-Suomen poliisi on saanut yhteydenottoja asiasta. 

Katajisto kertoo, että sosiaalisessa mediassa on levinnyt myös osittain vääriä perusteita poliisin toiminnalle. Hän tähdentää, että Turussa kyse ei ole ollut siitä, että nuoret olisivat olleet yksityisellä alueella tai että alueella olisi muitakaan kuvauskieltoja. 

– Poliisi pitää raittiissa ilmassa valokuvaamista hienona harrastuksena. Emme kuitenkaan halua, että kenenkään lapsi jää harrastuksensa takia auton alle. Pyydämmekin lasten vanhempia keskustelemaan kotona lasten kanssa liikenteen vaaroista ja turvallisista kuvauspaikoista, Katajisto muistuttaa.

Katajiston mukaan poliisi on yrittänyt tavoittaa lapsia, jotka ovat asiasta sosiaalisessa mediassa kirjoittaneet, mutta ei ole saanut heihin yhteyttä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja