Mainos

Poliisi varoittaa: Tieliikenteen synkät ajat nyt käsillä

Poliisi on huolissaan tänäkin keväänä havaitusta maanteiden rajuista ylinopeuksista.

- Tämä on tällainen valitettava joka keväinen ilmiö, että kun tiet kuivuvat ja kelit paranevat, ylitörkeitä ylinopeuksia tulee todella paljon. Huolestuttava piirre on se, että se on vuodesta toiseen jatkuva ilmiö, kertoo Liikkuvan poliisin tiedottaja Jussi Pohjonen.

Esimerkiksi keskiviikon vastaisena yönä Kuopiossa neljä nuorta törmäsi henkilöautolla puuhun. Kukaan ei kuollut onnettomuudessa. Poliisin mukaan tieliikenteen synkät viikonloput ovatkin nyt käsillä.

- Meillä toukokuun lopun ja kesäkuun alun viikonloput, kun koululaisilla kesälomat alkavat ja vapaa-aika lisääntyy, ovat tieliikenteessä hirveän synkkiä aikoja. Muutaman vuoden takaa löytyy viikonloppuja, joissa on useampia kuolonuhreja ja näissä kaikissa on tämä sama kaava toistunut, eli viina, vauhti ja auto täynnä nuoria.

Suuri osa nuorista vastuullisia

Poliisi ei kuitenkaan halua leimata nuoria ryhmänä vastuuttomiksi.

- Valtaosa nuorista käyttäytyy hyvin ja nämä ovat ikäviä esimerkkejä, jotka nousevat esiin. Valitettavasti meillä on myös vanhempia henkilöitä, jotka taloudellisen vaurastumisen seurauksena ostavat tehokaan moottoripyörän ja lähtevät liikenteeseen ja yllättyvät itsekin moottoripyörän tehoista.

Helteellä enemmän onnettomuuksia

Viikonlopuksi on luvattu hellettä lähes koko maahan.

- Ammatillisesti ja tieliikenteen kannalta vähän pelottavalta tuntuu, koska meillä historia on sen opettanut, että mitä paremmat kelit, sitä vakavampia onnettomuuksia tulee ja jo nyt on paljon ikäviä asioita tapahtunut, sanoo Liikkuvan poliisin tiedottaja Jussi Pohjonen.

Poliisi toivoo, että kaikki tielläliikkujat pohtisivat tieliikennekäyttäytymistään.

- Olisi hyvä aina välillä vilkaista peiliin ja miettiä, onko oikeasti niin kova kiire ja mitä korvaamatonta jäisi tapahtumatta, jos ajaisi rajoitusten mukaan eikä ottaisi riskejä liikenteessä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.