Poliisi varoittaa: Jos kyyditset lasta moottorikelkassa, älä tee näin – "Lapsi voi puristua ohjaustangon ja kuljettajan väliin kohtalokkain seurauksin"

1:43
Katso tästä jutusta, miten moottorikelkalla Utahin vuoristossa liikkunut pariskunta pelasti kolme pientä koiranpentua pälkähästä.

Lapin poliisi muistuttaa lapsen kanssa moottorikelkkailevia siitä, että lapsen paikka ei ole edessä.

Lapin poliisi kertoo kiinnittäneensä Ylläksen alueen tehovalvonnassaan loppuviikolla huomiota siihen, että monet vanhemmat kuljettavat pientä lastaan kelkassa siten, että lapsi oli sijoitettu istumaan kuljettajan eteen. 

Poliisi muistuttaa, että se on kuitenkin vaarallinen käytäntö.

– Onnettomuustilanteessa tai jarruttaessa lapsi voi puristua ohjaustangon ja kuljettajan väliin kohtalokkain seurauksin. Lapsen sijoittaminen kuljettajan eteen vaikeuttaa se myös kelkan hallintaa, Lapin poliisi toteaa tiedotteessaan.

Poliisin mukaan turvallisin paikka pienelle lapselle on henkilökuljetuksiin soveltuvassa ”reessä” aikuisen seurassa.

Hyvä uutinen: "Ei yhtään rattijuoppoa"

Poliisi tapasi tehovalvonnassaan lisäksi traktorimönkijä virallisella kelkkareitillä, liikennekäytöstä poistetun moottorikelkan, alaikäisen kelkkakuskin ja lukuisia sellaisia henkilökuljetusrikkeitä, joissa yhdelle rekisteröidyllä kelkalla kuljetettiin matkustajaa.

– Myönteisenä asiana poliisi pitää sitä, että yhtään rattijuoppoa ei tavattu liikenteessä. Myös nopeudet pysyivät reitillä hyvin sallitun rajoissa, poliisi tiedottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja