Mainos

Poliisi varoittaa huijarista: Esiintyi palotarkastajana ja asensi väkisin hälyttimen vaatien rahaa

Helsingin poliisi varoittaa Facebook-sivullaan päästämästä sisään epäilyttäviä ihmisiä. Palotarkastajaksi esittäytynyt mies pääsi tunkeutumaan vanhemman naisen asuntoon Helsingin Meilahdessa.

Epäilty on jäänyt toistaiseksi kateisiin, joten poliisi varoittaa, ettei epäilyttäviä ihmisiä kannata päästää sisään asuntoon. Välikohtaus sattui 21. marraskuuta. Asiasta tehtiin poliisille sähköinen rikosilmoitus.

Mikäli kokee tulleensa huijatuksi, kannattaa poliisin mukaan tehdä pikaisesti rikosilmoitus, jotta poliisi pääsee mahdollisimman nopeasti tekijöiden jäljille. Poliisi kehottaa jakamaan Facebook-julkaisuaan ja varoittamaan kavereita epäilyttävistä asuntoon pyrkijöistä.

Palotarkastajaksi esittäytynyt mies oli sanonut olevansa taloyhtiön asialla ja kytkevänsä kaikki palovaroittimet samaan linjaan. Siististi pukeutuneella miehellä oli ollut jopa tunnistuskortti kaulassa.

Rouva oli yrittänyt saada asuntoon tunkeutunutta miestä lähtemään, mutta tämä ei kuitenkaan lähtenyt, vaan meni asentamaan vanhannäköisen palohälyttimen rouvan makuuhuoneeseen. Tämän jälkeen hän alkoi vaatia maksua työstä.

Rouva oli poliisin mukaan myötämielinen ja sanoi maksavansa työstä 20 euroa. Mies oli kuitenkin vaatinut paljon suurempaa summaa, jonka rouva oli peloissaan maksanut.

Tämän jälkeen mies poistui rahojen kanssa. Poliisi tutkii kyseistä tapausta petoksena ja varkautena.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.