Mainos

Poliisi varoittaa: Helsingissä liikkeellä väärennettyjä kaksikymppisiä

Helsingin ravintoloissa ja linja-autoissa on maksettu ostoksia väärennetyillä 20 euron seteleillä, poliisi kertoo.

Helsingissä on maksettu ostoksia väärennetyillä kaksikymppisillä. Helsingin poliisin mukaan väärennetyillä seteleillä ovat todennäköisesti maksaneet ulkomaalaiset henkilöt.

Väärennettyjä seteleitä on löytynyt kaupoista ja ravintoloista Helsingin keskustasta sekä Helsingin alueella ajavista linja-autoista.

– Yritykset huomasivat väärennökset rahan laskemisen yhteydessä. Yritysten kannattaa kiinnittää nyt asiaan erityistä huomiota, kun kiireinen pikkujoulu- ja joulumyyntikausi on aluillaan, muistuttaa rikosylikonstaapeli Lauri Åberg Helsingin poliisilaitokselta

Kymmeniä väärennöksiä

Poliisi kehottaa ajamaan setelit mahdollisimman usein myös rahantunnistuslaitteen läpi.

Väärennettyjä seteleitä on löytynyt parikymmentä. Väärennösten laatu vaihtelee kopiokoneella tulostetuista kyhäelmistä taidokkaampii väärennöksiin.

Poliisi epäilee, että väärennetyt setelit on painettu Etelä-Euroopassa.

– Liikkeellä olevat väärennetyt setelit tunnistaa liian näkyvillä olevasta vesileimasta setelin etupuolella. Setelin takapuolen keskiosassa sijaitseva helmiäisnauha ei myöskään ole yhtä helmeilevä kuin oikeassa 20 euron setelissä. Takapuolen helmiäisnauhan tulisi näkyä selvästi vain valoa vasten katsottaessa, Åberg kuvailee.

Mikäli seteliä epäilee väärennökseksi, tulee se toimittaa poliisille tai pankkiin. Pankit toimittavat väärennetyt setelit poliisille. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.