Mainos

Poliisi: Varo vikkeläsormisia korukauppiaita

Kanta-Hämeessä on pääsiäisen aikaan liikkunut nopeasormisia korukaupustelijoita, kertoo poliisi.

Poliisin tietoon on tullut ainakin kolme tapausta, joissa varkaat ovat onnistuneet kähveltämään rahaa ja koruja kadulla liikkuvalta.

Ensimmäisessä poliisille ilmoitetussa tapauksessa 80-vuotias mies oli ulkoiluttamassa koiraansa Jokioisten keskustassa, kun hänen luokseen tuli neljän ulkomaalaisen seurue. He ryhtyivät kaupittelemaan miehelle koruja, mutta mies oli omien sanojensa mukaan viitannut heille kintaalla.

Poliisin mukaan seurueessa ollut nainen tuli kuitenkin miehen luo ja ikään kuin sovitteli koruja miehen kaulaan. Kauppaa ei syntynyt, mutta hetken päästä mies huomasi kaulalta häipyneen ketjun ja sydänkorun.

Forssan keskustassa 85-vuotias mies joutui samanlaisen koruvarkauden uhriksi myös keskellä päivää ja kaupungin keskustassa.

Miehen luokse käveli kaksi vieraalla aksentilla suomea puhuvaa naista. Naiset esittelivät miehelle kaulakoruja ja sormuksia.

– Näppärästi naiset sovittelivat sormusta miehen käteen, mutta vielä näppärämmin lähti miehen oma teknikkosormus kädestä. Naisten kädet myös vierailivat miehen taskuilla, jolloin lompsasta häipyi rahaa, kertoo tutkinnanjohtaja Ilkka Iivari Kanta-Hämeen poliisista.

Kolmannen kerran korukaupittelija kähvelsi samanlaisella tekotavalla kaulakorun Riihimäellä Kalevankadulla viime maanantaina. Nyt uhriksi valikoitui vähän päälle kolmekymppinen nainen.

Poliisi kertoo, että asianomistajien antamien tuntomerkkien mukaan naiset ovat mahdollisesti kotoisin jostain itäisen Euroopan alueelta.

– Varmuudella ei voida sanoa, ovatko tekijät jokaisessa teossa samoja. Jokioisten tekijöillä on ollut kulkupelinään musta Mersu ja Forssassa vaalea Volkswagen Passat tai Bora.

– Nämä ammattilaiset ovat supernäppäriä putsaamaan taskunne ja riisumaan korunne, Iivari varoittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.