Poliisi valvoi raskasta liikennettä, ongelmia paljastui pitkä lista: lepoaikoja rikottiin, junalippuja oli väärennetty ja kuljettaja oli ratissa ilman ammattipätevyyttä

Lapin poliisilaitos valvoi raskasta liikennettä kuluvalla viikolla Pohjoisessa Lapissa. Valvonta kesti maanantaista perjantaihin, poliisi kertoo tiedotteessaan. 

Poliisi teki teknisen tarkastuksen 23 autoon ja 31 perävaunuun. Poliisin mukaan neljästä autosta ja kolmesta perävaunusta otettiin rekisterikilvet pois viallisuuksien takia. Autot määrättiin valvontakatsastukseen. Autot, joista rekisterikilvet poistettiin, olivat yhtä lukuun ottamatta kotimaista kalustoa.

Kahdessa tarkastetussa autossa oli manipuloitu päästöjärjestelmää. Ajo- ja lepoaikatarkastuksia tehtiin 55 kappaletta. Näissä tarkastuksissa annettiin lukuisia sakkoja. Näistä kahdessa vuorokausilepoa yritettiin esittää pidetyksi väärennetyillä junalipuilla. Näiden kuljetusten kuljettajat määrättiin levolle.

Ylikuormamaksut määrättiin kahdelle kuljetukselle. Yhdellä kuljettajalla ei ollut ammattipätevyyttä.

Tulli ja rajaviranomaiset mukaan tutkintaan

Loppuviikosta valvonnassa oli mukana myös Tulli ja rajavartiolaitos. Tuolloin viranomaiset tutkivat muun muassa ulkomaalaisten maassaolon edellytyksiä. Lisäksi viranomaiset ottivat polttoainenäytteitä.

Kukaan kuljettajista ei ajanut alkoholin vaikutuksen alaisena. Tarkastetuista raskaan liikenteen ajoneuvoista noin kaksi kolmasosaa oli kotimaisia ja yksi kolmasosa ulkomaisia.

Poliisi toteaa tiedotteessaan, että se pitää havaittujen rikkeiden määrää suurena.

Lue myös:

    Uusimmat