Poliisi vakavana 14-vuotiaan törkeästä pahoinpitelystä Havukosken koululla – "On vähättelevää käyttää tämän asian yhteydessä kiusaamistermiä"

Näin kiusaamista yritetään estää Vantaalla – tärkeintä on selvittää, mikä johti väkivaltaan 5:50
Katso video: Näin kiusaamista yritetään estää Vantaalla.

Poliisi tutkii Havukosken koululla 11. syyskuuta tapahtunutta epäiltyä törkeää pahoinpitelyä. Vantaan kaupunki on ollut hiljainen tapaukseen liittyen. 

Havukosken koulun pihalla ollut toisen koulun oppilas löi 14-vuotiasta poikaa kasvoihin. Poika kaatui maahan iskun voimasta ja tekijä potki häntä.  

MTV Uutisten tietojen mukaan sivulliset olivat hakeneet koulun opettajan apuun, mutta paikalle ei soitettu ambulanssia tai poliisia. Sekavassa tilassa ollut uhri oli palannut omatoimisesti kotiinsa. 

Tutkinnanjohtaja Timo Luoto ei ota kantaa siihen, onko tilanteessa ollut mukana opettaja. Poliisi tulee aloittamaan kuulustelut rikosepäilyyn liittyen.

– Sanotaan näin, että kuultavat henkilöt voi todennäköisesti laskea yhden sormin käsillä. Meillä on noin viisi kuultavaa, mahdollisesti luku voi mennä hieman yli viiden, Luoto kertoo.

Hän korostaa, että kyseessä on tapaus, johon poliisi suhtautuu todella vakavasti. 

– On vähättelevää käyttää tämän asian yhteydessä kiusaamistermiä. Kyseessä on pahoinpitelyrikos, jota tutkitaan vielä törkeänä.

Tutkinta käynnistetään mahdollisimman nopeasti ja Luodon mukaan poliisilla on todennäköisesti viikon päästä lisää kerrottavaa tapaukseen liittyen.  

Vantaan kaupunki ei kommentoi tapahtumien kulkua

Havukosken koulun rehtori ja vararehtori eivät ole kommentoineet asiaa MTV Uutisille yhteydenottopyynnöistä huolimatta. Toimitukseen otti rehtorien puolesta yhteyttä Vantaan kaupungin poliisikoordinaattori Markus Hammarström.

Hammarström kertoo opettajan roolista sen, että ”MTV Uutisten mukaan joku on kai mennyt hakemaan apua opettajalta”. Hän ei kuitenkaan pysty sanomaan asiaa faktaksi. Tarkemmin Vantaan kaupunki ei pysty kommentoimaan, koska kyseessä on poliisiasia.

– Olen tästä tapauksesta mediatietojen varassa.

MTV Uutiset yritti tavoittaa myös koko keskiviikon Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kaloa kommentoimaan asiaa siinä onnistumatta. 

*Päivitys kello 19.03: Juttua täsmennetty loppuosasta. Lisätty tieto, että Vantaan kaupunki ei pysty kommentoimaan, koska kyseessä on poliisiasia.

Lue myös:

    Uusimmat