Mainos

Poliisi tutkii Paimion ilmailuturmaa – varjoliitimet spiraalimaisessa syöksyssä maahan

Poliisi tutkii tänään aamulla Varsinais-Suomessa Paimiossa tapahtunutta varjoliidinonnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena. 

Aamulla hätäkeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta, jossa kaksi varjoliitimellä lentänyttä miestä on pudonnut alas. Varjoliitimet olivat molemmat moottoroituja, eli kyse ei ollut riippuliitimistä.

Poliisin alustavan selvityksen mukaan ilmassa oli kolme alan harrastajaa. Vielä tuntemattomasta syystä kaksi varjoliidintä oli sotkeentunut toisiinsa, jolloin niiden kantavuus oli heikentynyt ollennaisesti. 

Toisella varjoliitimellä lentänyt mies oli avannut varavarjon, jolla miehet olivat laskeutuneet laitteineen 150 metrin matkan spiraalimaisessa syöksyssä Paimionjoen törmälle. 

Molemmat varjoliitäjät kuljetettiin sairaalaan ja ainakin toisella on vakavia vammoja. Toinen miehistä on 45-vuotias ja toinen 53-vuotias, kertoo rikoskomisario Pertti Läksy STT:lle.  

– Hän lensi vähän edeltä muita. Hän oli katsonut taakseen ja nähnyt, että kahden muun köydet olivat sotkeutuneet toisiinsa, rikoskomisario Läksy kertoo.  

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.