Mainos

Poliisi tehotarkkaili pikkujoululiikennettä: "Tämä oli nyt tosi murheellinen paikka"

1:35

Kaksi poliisin partioautoa piti puhallusratsiaa Helsingin Niemenmäessä ja Linnanmäen kupeessa. Helsingin poliisilla on viikonlopun aikana ollut pikkujoululiikenne tehotarkkailussa.

Auton ikkuna avataan ja ilma väreilee lämpöaallosta.

– Huomenta ja sitten pitkä puhallus. Kiitos, nollaa näyttää. Mukavaa päivänjatkoa, sanoo poliisi ja päästä autoilijan jatkamaan matkaansa.

Tänä viikonloppuna Helsingin poliisi on tehostetusti valvonut pikkujoululiikennettä. Valvontaviikonlopun aikana puhallutettiin yli 4500 autoilijaa, heistä 14 kärysi rattijuopumuksesta. Poliisin mukaan se on normaalia kesäviikonloppua vähemmän.

–  Siihen määrään kuinka paljon poliisi puhalluttaa niin jokainen rattijuoppo on tietysti liikaa, mutta tilanne on hyvä, sanoo ylikonstaapeli Tuomo Markoff.

Pikkujouluna ihmiset turvautuvat julkiseen liikenteen paleluihin kesää enemmän.

– Pikkujoulun aikaan tilanne on sellainen että ihmiset käyttävät yllättävän paljon takseja ja busseja, sanoo Markoff.

Helsingissä sunnuntain aamun ensimmäisessä ratsiapaikalla ei kuitenkaan kauan ehditä autoja ratsata kun homma keskeytyy.

Autonkuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta. Auto jää tienposkeen kun poliisipartio lähtee viemään epäiltyä tarkkuusalkometriin tarkempia tuloksia varten.

– Kyllä tämä nyt oli tosi murheellinen paikka. Oltiin paikalla vain kymmenkunta minuuttia ja ehdittiin puhalluttaa parikymmentä, joista kolme jäi alle rattijuopumusrajan ja yksi ratti sitten tuli, sanoo Markoff.

Päivän toisessa ratsiassa Linnanmäen kupeessa tilanne on parempi ja kaikki puhaltavat nollat. Poliisi kuitenkin muistuttaa, että on hyvä noudattaa yhtä selvää sääntöä.

– Hyvä nyrkkisääntö on se, että jos olet illalla ottanut et lähde aamulla liikkeelle. Sunnuntaina aamulla lähdetään yleensä liian aikaisin ajamaan niin se menee justiin sen rattijuopumusrajan yli ja tuntuu kuskista että on selvinpäin mutta ei olekaan, sanoo Markoff.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.