Poliisi tarkasti ravintolasulun aikana yli 12 600 liikettä – yleisin laittomuus oli väärässä paikassa syöminen

5:22
Tällaisissa tunnelmissa ravintolat avautuivat huhtikuussa.

Poliisi tarkasti ravintolasulun aikana yli 12 600 liikettä. Poliisi kertoo, että kuuden viikon sulun aikana se teki yhteensä 12 625 ravitsemisliiketarkastusta.

Poliisi kertoo painottaneensa valvonnassa erityisesti paikkoja, joissa oli aiemmin havaittu lainvastaista toimintaa. Sulkua noudatettiin pääosin hyvin. 9. maaliskuuta ja 18. huhtikuuta välisen ajan kestänyt sulku ei koskenut henkilöstöravintoloita eikä take away -toimintaa.

– Valvonnan aikana todettiin muutamia tapauksia, joissa ravitsemisliikettä pidettiin avoinna lainvastaisesti tai henkilöstöravintolaa taikka take away -toimintaa ei oltu järjestetty lain edellyttämällä tavalla, toteaa poliisitarkastaja Konsta Arvelin poliisin tiedotteessa.

Ravintoloitsija otti varaslähdön

Eräissä tapauksissa poliisi on joutunut jopa tyhjentämään ravitsemisliikkeitä ja varmistamaan, että ravitsemisliike pysyy suljettuna.

– Vain noin puolessa kymmenessä tapauksessa poliisi joutui velvoittamaan ravitsemistoiminnan harjoittajaa hallintopäätöksellä noudattamaan sulkutilaa koskevia velvollisuuksia. Valvonnan perusteella sulkutilan yleisin poliisin havaitsema lainvastaisuus oli take away -ruoan ja juoman nauttiminen ravitsemisliikkeessä, Arvelin kertoo.

Sulun pitkä kesto koetteli yrittäjiä ja johti viimeisellä sulkuviikolla myös varaslähtöön ravintolatoiminnan avaamisessa. Hän kuitenkin noudatti poliisin kehotusta ja tyjensi liikkeen asiakkaista ja julki tilan. Poliisi teki tapauksesta ilmoituksen aluehallintovirastolle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja