Mainos

Poliisi tarkasti: Miehet, veneet ja aseet kunnossa – yksi asia ei

Itä-Suomen poliisi tarkasti viikonloppuna veneilijöitä metsästäjiä ja kalastajia. Aseluvat löytyivät ja paatit olivat kunnossa. Yksi asia oli kuitenkin tehotarkastuksessa retuperällä.

Kuopion, Lapinlahden sekä Iisalmen vesialueilla tehdyssä tarkastuksessa poliisin venepartio pysäytti useita kymmeniä veneitä.

Vesiliikenteen valvonnassa veneilyn yleisilme oli hyvä. Poliisi ei tavannut yhtään ruorijuoppoa ja muutoinkin veneilyyn liittyvät perusasiat olivat kunnossa. Vain kahdesta veneestä puuttuivat pelastusliivit.

Metsästäjillä olivat lupa-asiat ja veneilyyn liittyvät asiat kunnossa.

Murheen kryyni löytyy kalastuksesta. Poliisi pysäytti Lapinlahden ja Iisalmen vesialueilla 17 kalastajaa, joilta 10 puuttui maksettu kalastonhoitomaksu. Kaikille rapsahti 100 euron rikesakko. Poliisipartion näkemyksen mukaan, puute johtui joko tietämättömyydestä tai välinpitämättömyydestä. Kaikkiaan poliisi tarkasti kahden päivän aikana noin 30 kalastajaa.

Poliisi muistuttaa, että jokaisen virkistyskalastajan on syytä ennen kalastamista tutustua kalastuslain säännöksiin. Onkiminen ja pilkkiminen on kaikille lupavapaata eli yleiskalastusoikeus, johon ei tarvita erillistä lupaa tarvita. Heittokalastus tai uistelu yhdellä vavalla vaatii aina kalastonhoitomaksun, uistelu ja pyydyskalastelu kalastonhoitomaksun lisäksi vielä vesialueen omistajan luvan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.