Poliisi takavarikoi 10 000 ilokaasupatruunaa Punavuoressa – kerrostaloasunnosta löytyi kokonainen myymälä kassakoneineen

Poliisi löysi torstaina kotietsinnässä 10 000 ilokaasupatruunaa kerrostalohuoneistosta Helsingin Punavuoressa. Katutason huoneistossa oli poliisin mukaan "myymälä", jossa oli kassakone ja kortinlukulaite. Huoneisto on poliisin mukaan vuokrattu virolaisyritykselle.

Ilokaasua epäillään myydyn päihdekäyttöön. Poliisi selvittää, onko patruunoita myyty myös alaikäisille.

Ilokaasun päihdekäytön varoitetaan johtavan pahimmillaan kuolemaan.

–  Ilokaasun mahdolliset akuutit riskit syntyvät hapen syrjäytymisestä keuhkoissa ja sitä kautta verenkierrossa. Lääke- ja päihdekäyttö eroaa merkittävästi hapenkäytön osalta. Lääkekäytössä ilokaasu sekoitetaan happeen, kun taas päihdekäytössä ilokaasua käytetään sellaisenaan, sanoo tiedotteessa rikostarkastaja Harri Saaristola.

Ilokaasun maahantuonti, varastointi, hallussapito ja myyminen tai välitys sekä muu luovuttaminen päihdetarkoituksiin on terveysrikos.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja