Poliisi selvittää koulu-uhkausta Kangasalla: Koulun tiloista löytyi uhkaava viesti – kirjoittajaa ei vielä tiedetä

Sisä-Suomen poliisi sai eilen tiedon mahdollisesta koulu-uhkauksesta Pikkolan koululla Kangasalla. Poliisi varautui uhkaukseen ja se oli seuraamassa tänään koulupäivän sujumista.

Pikkolan koulun henkilökunta löysi eilisen koulupäivän aikana koulun tiloista uhkaukseksi tulkittavan tekstin. Henkilökunta oli heti yhteydessä poliisiin ja teki omia turvaamistoimiaan uhkauksen vuoksi.

– Kirjoitus oli tulkittavissa uhkaukseksi, jossa uhattiin ennemmin koulun toimintaa kuin oppilaita tai henkilökuntaa koulussa. Tekstissä oli myös yksilöity ajankohta uhkaukselle, mutta se aika on jo mennyt ohi, rikoskomisario Tuomas Korhonen Sisä-Suomen poliisista kertoo.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro tarkemmin viestin sisältöä tai sitä, mistä uhkausviesti löytyi.

– Tekstin kirjoittaja ei ole vielä tiedossamme. Selvitämme asiaa ja sitä, täyttyykö tässä jonkin rikoksen tunnusmerkistö.

Koulupäivä sujui normaalisti

Koulun ja poliisin yhteistyö asiassa on ollut saumatonta ja poliisi on toiminnassaan varautunut uhkaukseen. Koulun henkilökunta ja poliisi arvioivat eilen yhteistyössä uhkan tasoa.

Poliisi on seurannut tänään koulupäivän sujumista eikä tällä hetkellä ole tiedossa konkreettista uhkaa, joka estäisi koulun päivittäistä toimintaa. Poliisin mukaan koulupäivä Pikkolan koulussa sujui tänään normaalisti.

– Koulussa ei ole tapahtunut tänään mitään poikkeuksellista ja kaikki on sujunut aivan normaalisti, Korhonen kertoo.

Pikkolan koulu on yläkoulu, joka sijaitsee Kangasalan keskustan välittömässä tuntumassa. Se on Kangasalan suurin koulu, jossa on opiskelijoita yli 700. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja