Poliisi: Salolaishoitaja on myöntänyt varkauksia vanhuksilta

Salon myrkytysjuttuun sotkeutunut naishoitaja on myöntänyt puolisonsa kanssa tekemiään omaisuusrikoksia poliisille.  

– Hän kertoo, että heillä on anastettua omaisuutta potilailta, kertoo tutkinnanjohtaja Pertti Läksy.  

Nainen on myös myöntänyt väärentäneensä ulkomailta saamansa tutkintotodistuksen.  

Poliisi on jutun tutkinnassa saanut selville, että naisen puoliso pyrki luotetuksi ystäväksi 84-vuotiaalle vanhukselle. Miestä epäillään vanhuksen myrkyttämisestä.  

Naisen lisäksi myös mies on osoittautunut valehoitajaksi. Hänen tutkintotodistuksensa ulkomailta on varmistettu väärennetyksi. Valvira kertoi asiasta Diakonia-ammattikorkeakoululle (Diak), jossa mies opiskeli muuntokoulutuksessa vuosina 2009-2011.  

– Eilen illalla on tullut varmennus, että sen niminen henkilö ei ole opiskellut lähtömaan oppilaitoksessa, Diakin rehtori Jorma Niemelä kertoo.  

Mies esitti väärennetyn tutkintotodistuksen Tarton terveydenhuolto-oppilaitoksesta, kun hän pyrki työvoimapoliittiseen sairaanhoitajan muuntokoulutukseen Suomessa.  

– Me olemme tarkistaneet todistuksen, mutta siinä vaiheessa väärennös ei valitettavasti tullut ilmi.  

Niemelän mukaan oppilaitos on kehittänyt viime aikoina prosessejaan, joilla estettäisiin vastaavanlaiset tapaukset. Jatkossa myös arvioidaan, pitääkö vielä tehdä jotain varmistuksissa.  

– Katsomme kuitenkin, että Salon tapaus oli pitkä vilppiin ja rikoksiin liittyvä erityinen tapahtumasarja.  

Valvira on valmis toimiin  

Mies ja nainen ovat toimineet laillistettuina sairaanhoitajina Suomessa. Valvira kertoo ryhtyvänsä välittömästi toimiin laillistuksen purkamiseksi, kun oppilaitokset purkavat antamansa tutkinnot. Nainen opiskeli Turun ammattikorkeakoulussa.  

Ammattioikeudet-ryhmän päällikkö Maarit Mikkonen Valvirasta kertoo, että koulutukseen liittyvät epäselvyydet terveydenhuollon ammattilaisilla ovat hyvin harvinaisia.   

Pariskunta on vangittuna, mies epäiltynä murhasta sekä omaisuusrikoksesta ja nainen omaisuusrikoksesta ja törkeästä petoksesta.  
Jos he vaativat vapauttamistaan uudessa vangitsemisoikeudenkäynnissä, se pidetään ensi torstaina.  

Lue myös:

    Uusimmat