Mainos

Poliisi Raija Juutilan henkirikoksesta: Motiivina raha

Henkirikoksen uhriksi vuonna 1993 joutunut Raija Juutila oli eroamassa avomiehestään, ennen kuin joutui henkirikoksen uhriksi, arvelee poliisi.

Asia selviää vangitsemisvaatimuksesta, jonka poliisi jätti Pirkanmaan käräjäoikeuteen jo 21. marraskuuta. Vaatimuksen seurauksena 66-vuotias mies vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa seuraavana päivänä. Epäilty itse vastusti vangitsemista ja kiisti syyllistyneensä entisen avovaimonsa murhaan.

Vangitsemisvaatimuksessa poliisi toteaa, että se uskoo rahan olleen teon motiivina.

– [Epäillyn] kotona tehdyt tekniset ja muut tutkimukset osoittavat, että on todennäköisiä syitä epäillä henkirikoksen tapahtuneen asunnossa, poliisin käräjäoikeudelle kirjoittamassa vangitsemisvaatimuksessa todetaan.

– Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että Raija Juutila oli jättämässä suhteen ja [epäilty] olisi sen seurauksena menettänyt sekä yhtiönsä että kotinsa. Ruumiin hävittäminen ja huomattavan taloudellisen hyödyn tavoittelu osoittavat tekijän suunnitelleen tekonsa vakaasti harkiten. [Epäillyn] kertomukset Juutilan katoamisen syistä ovat ristiriitaisia ja totuudenvaistaisia eikä epäjohdonmukaisuutta voi selittää muistamattomuudella.

Epäilty on väittänyt Raija Juutilan kadonneen mukanaan hänen yritykselleen kuuluvat 35 000 markkaa. Poliisi on selvittänyt, ettei yhtiön tililtä ole kadonnut kyseistä summaa Juutilan mukana.

Eilen poliisi ei kommentoinut MTV3 Uutisille, minkä se arvelee olevan henkirikoksen motiivina. 18 vuotta sitten kadonneen Juutilan ruumis löytyi epäillyn omistaman liikekiinteistön alueelta toissapäivänä.

Epäilty osoitti poliisille itse, missä ruumis saattaisi sijaita. Hän kiistää yhä osallisuutensa kuolemaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.