Mainos

Murhasta epäilty etsi "tasokasta ja hellää" naisseuraa lehti-ilmoituksella - kuka vastasi?

Pirkanmaan poliisi kertoo edistyneensä 90-luvulla kadonneen Raija Juutilan epäiltyyn henkirikokseen liittyvässä tutkinnassa.

Poliisi etsii nyt naisia, jotka ovat vastanneet Juutilan entisen miesystävä jättämiksi epäiltyihin lehti-ilmoituksiin. Entinen avopuoliso on tällä hetkellä vangittuna epäiltynä Juutilan murhasta todennäköisin syin.

Poliisi on selvittänyt, että miesystävä lähetti Aamulehdessä julkaistavaksi ainakin yhden ilmoituksen vain muutamaa päivää ennen epäiltyä murhaa. Henkirikoksen epäillään tapahtuneen aikavälillä 13.-16. heinäkuuta vuonna 1993.

Miehen ensimmäinen ilmoitus julkaistiin sunnuntain Aamulehdessä 4.7.1993 Tosipaikat-lehden palstalla. Ilmoituksessa mies etsi työtäpelkäämätöntä monitoiminaista kahden pienen yrityksen rutiinien hoitoon.

- Tuolloin ilmestymispäivänä Raija Juutila ja avopuoliso ovat itse olleet tiettävästi tyttären häissä toisella paikkakunnalla, kertoo rikoskomisario Jari Kinnunen.

Avopuolison julkaisemaksi epäillään myös toista ilmoitusta, jossa sävy on jo huomattavasti henkilökohtaisempi. Ilmoituksessa 46-vuotias, lämminhenkiseksi ja turvalliseksi itseään kuvaileva mies etsii omaa naista. Emännän olisi oltava ainakin raitis, tasokas, hellä, romanttinen, kotona viihtyvä ja yrittäjähenkinen.

Ilmoitus on julkaistu kahden viikon kuluttua edellisestä ilmoituksesta Aamulehden Tullaan tutuiksi -palstalla. Tuolloin Raija Juutila oli todennäköisesti jo kuollut.

Poliisin tiedossa on, että ainakin kaksi naista on vastannut ilmoituksiin. Poliisi pyrkiikin nyt tavoittamaan kaikki ilmoituksiin vastanneet naiset, jotka saattaisivat edelleen muistaa tapahtumiin liittyviä keskusteluja ja muita yksityiskohtia. Poliisi huomauttaa, että naiset ovat nyt jo todennäköisesti melko iäkkäitä, noin 70-vuotiaita.

Mahdolliset tiedot poliisi pyytää ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi otsikolla Raija Juutila, tai soittamalla numeroon 050-313 73 91.

Tekninen tutkinta Raija Juutilan entisellä kotitalolla jatkuu ainakin vielä tämän päivän ajan. Poliisi on lähettänyt rikostekniseen laboratorioon näytteitä, joiden epäillään sisältävän Juutilan dna:ta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.