Vantaan puistoahdistelijan henkilöllisyys on nyt poliisin tiedossa – noin kolmekymppinen mies häiriköinyt useita naisia: "Hyvin ahdistavaa ja häiritsevää"

Missä menee seksuaalisen häirinnän rajat? 7:55
Missä menee seksuaalisen häirinnän raja? Aiheesta lisää uutisvideolla.

Itä-Uudenmaan poliisi pyysi aiemmin päivällä havaintoja miehestä, joka on ahdistellut naisia Vantaan Kivistön alueella. 

– Saimme tapauksesta runsaasti vihjeitä heti tiedottamisen jälkeen, ja oletettavasti meillä on nyt oikea henkilö tiedossamme. Haluamme kiittää kansalaisia tällaisesta nopeasta reagoinnista, sanoo rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Kauppisen mukaan poliisi jatkaa nyt "aktiivisia tutkintatoimenpiteitä" ja selvittää tapahtumien kulkua.

– Ketään ei ole vielä kiinniotettuna, Kauppinen kertoo. 

Yksi mahdollinen rikosnimike tapauksessa voi rikoskomisarion mukaan olla seksuaalinen ahdistelu.

Noin 25–30-vuotiaan miehen tiedetään ahdistelleen naisia Kivistön lisäksi Kanniston ja Keimolan alueella. Aiheesta on poliisin mukaan käyty vilkasta keskustelua alueen asukkaiden käyttämissä sosiaalisen median kanavissa.

Kohtelias käytös muuttui ahdistavaksi

Monen naisen kuvaus miehen toimintatavoista on samanlainen. Joko pyörällä tai jalan liikkunut, kuulokkeet korvilla ollut mies on hakeutunut yksin puiston penkillä istuvan tai puistossa kävelevän naisen seuraan.

Aluksi kohteliaaksi ja asialliseksi kuvattu keskustelu on muuttunut melko nopeasti seksuaalissävytteiseksi, mikä on naisille ollut hyvin ahdistavaa ja häiritsevää. 

– Haluamme muistuttaa, että jokaisella ihmisellä on oikeus liikkua ulkona rauhassa eikä kenenkään tarvitse sietää ahdistelevaa käytöstä, poliisi kirjoittaa tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat