Poliisi purki epäillyn asemiehen takia pystytetyt eristykset Oulun Raksilassa – "homssuisen" miehen etsinnät jatkuvat

Oulussa uhkatilanne: Poliisi eristänyt koulurakennuksen 0:49

Oulun poliisi ilmoittaa Twitterissä purkaneensa eristykset Raksilassa tarkastettuaan alueen rakennukset. Epäilyttävästi käyttäytynyttä miestä ei ole löydetty, mutta poliisi jatkaa etsintöjä.

Poliisi oli eristänyt alueen saatuaan puoliltapäivin ilmoituksen alueella liikkuvasta miehestä, joka väitti pitävänsä hallussaan ampuma-asetta. Mies liikkui Oulun ammattikorkeakoulun sekä Teuvo Pakkalan alakoulun läheisyydessä.

Raskaasti aseistetut poliisit etsivät Oulun asemiestä 1:05

Poliisi jatkaa miehen etsimistä normaalin partioinnin yhteydessä. Tuntomerkkeinä kerrottiin, että mies on nuorehko ja noin 175 cm pitkä. Miehellä on tummat ja pitkähköt hiukset ja hän kantaa selässään reppua.

Ilmoituksesta seurasi laaja poliisioperaatio, jossa tutkittiin koulujen ympäristöä ja tarkastettiin muun muassa lähistöllä sijaitseva jäähalli. Opiskelijat ja koululaiset määrättiin pysymään sisätiloissa. Kello kolmelta Oulun poliisi ilmoitti Twitterissä, että molemmat koulut on tyhjennetty, ja opiskelijat ja koululaiset ovat päässeet turvallisesti pois. Poliisi kertoo, että oppilaisiin ei kohdistunut vaaraa.

Miehen ei tiedetä uhanneen ketään aseella, ja poliisi korostaa, että kyseessä oli varotoimenpide.

Operaatioon on osallistunut kymmeniä poliiseja, jotka ovat Kalevan mukaan aseistautuneet konepistooleilla ja suojakilvillä.

Silminnäkijähavainnot etsitystä miehestä pyydetään ilmoittamaan hätänumeroon. Vihjetiedot voidaan soittaa Oulun poliisin vihjepuhelimeen 0295 416 194. 

Lue myös:

    Uusimmat