Mainos

Poliisi: Prostituutio laivoilla harvinaista

Poliisi ei usko, että ruotsinlaivoilla tapahtuva prostituutio olisi kovin yleistä.

Ruotsalaislehti Expressen uutisoi viikonloppuna Viking Linen risteilyllä järjestetystä seksimatkasta. Yksi matkalle osallistunut nainen tarjosi maksullista seksiä myös jutun kirjoittaneelle toimittajalle.

Sekä Helsingin että Turun poliisissa epäillään kyseessä olevan yksittäistapaus.

- Muutama vuosi sittenhän prostituutio esimerkiksi yksityisasunnoissa oli yleistä ja paritusjuttuja oli jonkin verran, mutta nyt tapaukset näyttävät vähentyneen. Kyse on rikollisuuden alasta, joka hakee jatkuvasti uusia muotoja. Laivan hytti on ympäristönä turvallinen kyseiselle toimialalle, sanoo ylikomisario Jari Virtanen Turun poliisista.

Myös Helsingin poliisista myönnetään, että risteilyalukset voivat olla otollinen paikka seksikaupalle, sillä hyttien sisällä tapahtuvaa toimintaa on mahdoton valvoa. Prostituutiota tapahtuu siellä, missä sille on kysyntää. Saattaa kuitenkin olla, että yleisimmin parinmuodostus ruotsinlaivoilla tapahtuu muuten kuin taloudellisin perustein.

Prostituutio ei ole Suomessa rikos, silloin kun siihen ei liity paritusta tai ihmiskauppaa. Ruotsissa sen sijaan seksin ostaminen on kielletty lailla vuodesta 1999 lähtien.

- Ymmärtääkseni tässäkään jutussa ei ole kyse mistään laajemmasta toiminnasta. Itse asiassa en muista että meillä olisi koskaan ollut tutkinnassa laajempaa juttua, jossa parituksen olisi epäilty tapahtuneen laivalla, kertoo rikostarkastaja Petri Rainiala.

Viking Line myöntää, ettei heillä ole juuri mahdollisuuksia puuttua hyteissä tapahtuvaan seksikauppaan. Yhtiön mukaan seksin myymisen ei ole kuitenkaan havaittu olevan yleistä.

Myös poliisin mukaan prostituutio on Suomessa yleisempää esimerkiksi hotelleissa. Sitä edeltävä asiakkaan ja prostituoidun välinen kohtaaminen tapahtuu yökerhossa tai netin välityksellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.