Poliisi nappasi juonikkaat pk-seudun ”aamupalavarkaat”– lain koura tavoitti karkaavan rosvon lähtevästä lentokoneesta

Poliisi on ottanut kiinni kaksi miestä epäiltynä niin sanotuista aamupalavarkauksista epäiltynä. Teoissa hotelliaamiaisilla olleilta henkilöiltä varastettiin näiden laukut lompakkoineen ja puhelimineen.

Miehet olivat poliisin näkemyksen mukaan syyllistyneen viiteen varkauteen vantaalais- ja helsinkiläishotelleissa. Miesten epäillään seuranneen hotelliaamiaiselle saapuneita asiakkaita, odottaneen näiden hakevan ruokaa ja vieneen sillä aikaa näiden laukut ja reput poistuen paikalta. Rikollisten uhrit ovat aasialaisia turisteja.

Miehet liikkuivat pääkaupunkiseudulla vuokra-autolla. Miehet eivät itse majoittuneet hotelleissa, joissa teot tapahtuivat.

– Miehet menivät niin sanotusti ilmaiselle aamiaiselle, vaikka eiväthän he mitään siellä ehtineet syödä. Heiltä ei kysytty huonekorttia tai pyydetty maksua aamiaisesta, rikoskomisario Kari Martikainen Helsingin poliisilaitokselta kertoo tiedotteessa.

Jäivät kiikkiin lentokentällä saaliin kanssa

Miehet otettiin kiinni Helsinki-Vantaan lentokentältä viime lauantaina. He olivat saapuneet maahan viime viikon keskiviikkona.

– Toinen miehistä otettiin kiinni lentokoneen sisältä ja toinen lentokoneen ulkopuolelta, tutkinnanjohtaja Martikainen kertoo.

Miehillä oli kiinni jäädessään anastettua omaisuutta hallussaan. Takavarikoitu omaisuus on palautettu niille uhreille, jotka ovat yhä maassa.

Poliisi epäilee miesten syyllistyneen lisäksi syyskuussa kolmeen helsinkiläishotelleissa tapahtuneeseen varkauteen. Valvontakamerakuvat tukevat poliisin mukaan näitä epäilyjä.

Ulkomaalaismiehet ovat syntyneet vuosina 1971 ja 1961. Poliisi esittää heitä vangittavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat