Mainos

Poliisi muistuttaa: Löytötavaran omistajaa ei kannata etsiä Facebookissa – hyväksi aiottu teko voi johtaa kavallusrikosepäilyyn

Löytötavaran löytäjä saa säilyttää toisen ihmisen omaisuutta vain poliisin luvalla, Itä-Uudenmaan poliisi muistuttaa tiedotteessaan.

Poliisin mukaan erilaisissa Facebook-ryhmissä on viime aikoina etsitty kadonneiden esineiden omistajia ja luvattu palauttaa tavaroita tuntomerkkejä vastaan. Poliisin mukaan ilmoituksia laatineiden henkilöiden hyvät aikeet saattavat kääntyä itseään vastaan.

–  Kadonnutta omaisuutta kysytään kuitenkin useimmiten suoraan poliisilta ja jollei löytymisestä ole ilmoitettu poliisille, niin omaisuus ei välttämättä löydä oikeaa omistajaa. Omaisuuden löytäminen sosiaalisen median kirjoituksista ei ole helppoa, poliisi kirjoittaa.


Jossain tapauksessa löytötavaran panttaaminen voi johtaa jopa kavallusrikosepäilyyn, poliisi muistuttaa.

– On hyvä, että löytynyt omaisuus otetaan talteen ja siitä ilmoitetaan. Lain mukaan omaisuus tulee kuitenkin luovuttaa poliisille tai omistajalle, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisin mukaan löytötavaraan törmäävän tulisikin ilmoittaa löydöstä poliisille tai toimittaa se joko poliisin löytötavaratoimistoon tai suoraan omistajalle, mikäli omistajan henkilöllisyys on selvitettävissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.