Poliisi laittoi jalkarautoja kiinni, kun epäilty rattijuoppo menetti yllättäen tajuntansa Helsingissä – syyttäjä selvittää tapahtumien kulkua

Poliisi joutui toimittamaan rattijuopumuksesta epäillyn miehen perjantaina sairaalaan, kun hän kiinniottotilanteessa menetti yhtäkkiä tajuntansa.

Poliisi pysäytti rattijuopumuksesta epäillyn lauantaiyönä Helsingin Malmilla. Mies puhalsi alkometriin positiivisen tuloksen alkoholille, mutta kieltäytyi tarkemmasta puhallutuksesta.

Aggressiivisesti käyttäytyvä mies ei suostunut nousemaan poliisiautoon, eivätkä käsiraudat riittäneet hänen rauhoittamisekseen.

Helsingin poliisilaitoksen mukaan toinen partio oli tullut avustamaan jalkarautojen laittamisessa epäillylle, kun mies yllättäen menetti tajuntansa ilman tiedossa olevaa syytä.

Miehelle annettiin paikan päällä ensiapua ja toimitettiin sairaalaan jatkohoitoon.

Syyttäjä selvittää tapahtumien kulkua

Epäillyn toimintaa selvitetään rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rattijuopumus ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.

Helsingin poliisilaitos tiedottaa, että tilanteissa, joissa poliisin voimankäyttötilanteessa joku on kuollut tai loukkaantunut vakavasti, selvittäminen kohdistuu ensisijaisesti tapahtumien selvittämiseen eikä rikosvastuun kohdistamiseen. 

Helsingin poliisilaitoksen partion toiminnan selvittämisestä ja tiedottamisesta vastaa Valtakunnansyyttäjänviraston määräämä syyttäjä.

Juttua korjattu kello 17.19: Poliisi korjasi, että tapaus sattui lauantaina eikä perjantaina, kuten poliisi aiemmin kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat