Mainos

Poliisi: Kesälauantaina kiinni viisinkertainen määrä rattijuopumuksesta epäiltyjä – näin päihtyneenä ajaneet selittelivät tekoaan

Kesäkuisena lauantaina suoritetussa liikennevalvonnassa jäi kiinni viisinkertainen määrä epäiltyjä rattijuoppoja keskimääräiseen verrattuna, Helsingin poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisi kertoo puhalluttaneensa kahtena kesälauantaina hieman yli 1500 kuljettajaa ja tiedustelleensa rattijuopumuksesta epäillyiltä tai pienessä maistissa ajaneilta syitä päihtyneenä rattiin lähtemiselle.

Toinen valvontaiskuista järjestettiin poliisin mukaan lauantaina 17. kesäkuuta ja toinen viime viikonloppuna. Iskuista ei tiedotettu etukäteen.

Poliisin mukaan ensimmäisessä valvonnassa jäi kiinni viisinkertainen määrä rattijuopumuksesta epäiltyjä tavanomaiseen verrattuna. Poliisi puhallutti tuolloin 732 kuljettajaa. Keskimääräisten lukujen valossa joukkoon pitäisi mahtua vain yksi rattijuoppo.

– Valvonnassa paljastui törkeä rattijuopumus, neljä rattijuopumusta, 18 hieman alkoholia nauttinutta ja kolme määrättiin ajokieltoon vakavan piittaamattomuuden takia, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Toisessa valvonnassa puhallutettiin 813 ihmistä. Saldona oli kaksi epäiltyä rattijuoppoa. Poliisi myös kertoo pysäyttäneensä katsastamattoman auton, täysitehoiseksi muunnetun moottoripyörän ja antaneensa sakkoja ylinopeuksista sekä ilman turvavyötä ajamisesta, ottaneensa kiinni kolme etsintäkuulutettua ja paljastaneensa kolme pimeää taksia.

"Join vain kaksi meksikolaista olutta"

Poliisi kertoo tiedustelleensa rattijuopumuksesta epäillyiltä ja maistissa ajaneilta, miksi rattiin oli hypätty alkoholia nauttineena. Selityksissä juopumusta perusteltiin muun muassa sillä, että alkoholia ei ollut nautittu suuria määriä.

Join vain kaksi meksikolaista olutta. Eihän niistä koskaan tiedä kuinka vahvoja ne on. En tiennyt, etten voisi enää ajaa, sanoi poliisin mukaan 35-vuotias mies, joka puhalsi alkometriin 0,7 promillen lukemat.

Toisen poliisin puhuttaman epäillyn lukemat lähentelivät törkeän rattijuopumuksen rajaa.

Viimeisen oluen juonnista on liian lyhyt aika ja siksi viisari värähti. Join yhteensä vain neljä. Ensimmäiset otin klo 18, mies kertoi poliisille puhallettuaan 1,2 promillea.

Myös rattijuopumusrajan alle puhaltaneiden selitykset olivat monenkirjavia.

Riitelin tyttöystäväni kanssa ja tarkoitus oli lähteä juomaan. Nämä lukemat ovat eilistä perua, ennen puolta yötä pysäytetty 24-vuotias mies sanoi poliisin mukaan.

Koska on niin rankkaa, 30-vuotias mies perusteli poliisille.

Koska piti ottaa yksi ennen duunia, toisen kerrotaan sanoneen.

Ylikomisario Jarkko Lehtinen paheksuu käsitystä, jonka mukaan rattiin voisi hypätä vielä parinkin alkoholiannoksen jälkeen.

– Aivan turha on arvuutella olisiko vielä ajokunnossa vai ei. Parempi pitää nollalinja. Jos on lähdössä autolla liikkeelle, ei tarvitse arvuutella, kun ei juo yhtään ennen rattiin lähtemistä, hän linjaa tiedotteessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.