Poliisi kertoo tänään lisää Hangon kilpaveneturmasta – ketkä olivat vastuussa kisaa seuranneen lapsen kuolemasta?

6:38
Hangon veneturmassa menehtyi alakouluikäinen lapsi – Otkes tutkii kolmannen veneen osuutta turmaan.

Poliisi kertoo aikovansa tiedottaa Hangon lauantaisesta veneturmasta tänään keskiviikkona puolen päivän jälkeen.

Poliisista kerrotaan, että julkaistavassa tiedotteessa on määrä vastata kysymyksiin muun muassa siitä, mitä tahoja asiassa epäillään ja mistä rikoksesta.

Onnettomuus sattui Hangon edustalla järjestetyssä Poker Run -veneilytapahtumassa. Kilpavene suistui onnettomuudessa reitiltään kilpailua seuraamassa olleen huviveneen päälle. Onnettomuudessa kuoli alakouluikäinen lapsi ja loukkaantui aikuinen mies.

Poliisi on aiemmin kertonut tutkivansa tapahtumia kuolemantuottamuksena, vammantuottamuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Poliisin mukaan turman esitutkinta voi kestää useita viikkoja.

Poliisin lisäksi tapausta selvittää Onnettomuustutkintakeskus (Otkes). Otkes on aiemmin kertonut, että se selvittää kahden onnettomuudessa osallisena olleen veneen lisäksi kolmannen veneen liikkeitä ennen turmaa. Otkes kommentoi, että hieman ennen turmaa läheltä onnettomuuspaikkaa liikkeelle lähtenyt vene jätti peräänsä peräaallon, johon kilpailussa mukana ollut vene osui. Pian tämän jälkeen kisavene osui huviveneen kylkeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja