Mainos

Poliisi kaipaa Tampereen junaturmassa loukkaantuneita

Poliisi toivoo, että Tampereella viime perjantaina sattuneessa junaonnettomuudessa loukkaantuneet henkilöt ottaisivat yhteyttä.

Jutun tutkintavastuu on Tampereen poliisilla, mutta suurin osa matkustajista asuu muualla kuin Tampereella. -Kaipaamme myös sellaisia henkilöitä, jotka ovat hakeutuneet hoitoon esimerkiksi oman kotipaikkakuntansa terveyskeskukseen, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Harri Nojonen.

Onnettomuusiltana kolmisenkymmentä henkilöä vietiin tarkastettaviksi ja hoidettaviksi Tampereen yliopistosairaalan ja Hatanpään sairaalan ensiapuasemille. Kaikkien vammat olivat lieviä, ja viimeisetkin pääsivät lähtemään sairaalasta kotiin eilisen aikana.

Veturin ja henkilöjunan törmäyksen tutkinta on vielä melko alkuvaiheessaan. Ajorekisterilaitteiden tietoja puretaan Nojosen mukaan alkavan viikon aikana. Veturinkuljettajaa on tarkoitus kuulustella sitten, kun tekninen tutkinta on hieman edennyt. - Tapahtumien kulku on nyt hyvin selvillä, mutta syyt jotka onnettomuuteen johtivat ovat vielä hämärän peitossa, sanoo Nojonen.

Viime perjantaina noin kello 18.30 sattuneessa onnettomuudessa Tampereen ratapihalla liikkunut veturi törmäsi junaan, joka oli juuri lähdössä Haapamäen kautta Seinäjoelle. Veturin oli määrä siirtyä vetämään Turkuun menevää junaa.

Onnettomuuden vuoksi Turun juna myöhästyi noin tunnin ja Seinäjoen junan matkustajat kuljetettiin perille bussilla. Muuten onnettomuus ei juuri aiheuttanut junien myöhästymisiä. Sekä veturi että henkilöjuna joutuvat korjattaviksi.

Poliisi tutkii onnettomuutta mahdollisena liikenneturvallisuuden vaarantamisena eli pyrkii selvittämään, onko joku rikkonut rautatieliikenteen turvallisuusmääräyksiä. Onnettomuustutkintakeskus tekee oman selvityksensä, jonka tavoitteena on ennen kaikkea turvallisuuden parantaminen jatkossa.

Junassa onnettomuushetkellä olleilta matkustajilta poliisi kaipaa tietoja vammojen lisäksi myös omaisuusvahingoista, esimerkiksi särkyneistä silmälaseista. Yhteyttä voi ottaa oman paikkakunnan poliisiin tai Tampereen poliisin päivystykseen. Junaan jääneet matkatavarat on siirretty Tampereen rautatieaseman laituritoimistoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.