Poliisi: Jyväskylän dynamiittimiehen pommipuhelu oli hätähuuto ja yritys saada apua

1:51
"Tämä on ollut eräänlainen hätähuuto" – tutkinnanjohtaja kertoo Jyväskylän poliisiaseman dynamiittiuhkauksesta

Poliisi uskoo, että viikonloppuna Jyväskylässä poliisilaitoksella tehtävällä räjäytyksellä uhannut mies yritti saada teollaan apua.

Hätäkeskus sai myöhään perjantai-iltana ilmoituksen mieheltä, joka kertoi kuljettavansa dynamiittia Jyväskylän poliisiasemalle räjäyttämistä varten.

Mies otettiin kiinni matkalla. Noin kilon dynamiittierän vaarattomaksi tekeminen kesti lauantaiaamuun asti.

Poliisi tutkii tapausta nyt yleisvaarallisen rikoksen valmisteluna ja räjähderikoksena. Vielä aiemmin epäilynä oli törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksenvalmistelu.

"Tämä on ollut eräänlainen hätähuuto"

Tapauksen tutkinnanjohtaja kertoo MTV Uutisille, että miehen toimissa oli poliisin käsityksen mukaan kyse eräänlaisesta hätähuudosta. Keski-ikäinen keskisuomalaismies oli poliisin käsityksen mukaan tyytymätön saamiinsa terveydenhuollon palveluihin tai niiden puutteeseen.

Poliisi kertoo miestä kuulustellun ja tämän olevan hyvinkin yhteistyöhaluinen selvittämään asiaa poliisin kanssa.

– Tämä on ollut häneltä eräänlainen hätähuuto. Hän on itse ilmoittanut poliisille aikeistaan ja hyvinkin tarkkaan kertonut reitin, mitä hän käyttää. Halusi varmaan tällä tavalla itselleen apua.

Dynamiittia epäillään varastetuiksi

Poliisi selvittää vielä, miksi poliisilaitos valikoitui miehen uhkauksen kohteeksi. Kuulusteluissa mies on kertonut, että hänellä ei ole suoranaisesti poliisia vastaan tyytymättömyyttä.

Poliisin käsitys on, että mies on anastanut autosta löytyneet dynamiitit. Poliisin mukaan on viitteitä siitä, että aineet olisivat olleet hänen hallussaan vuosia.

Dynamiittipötköt on määrätty hävitettäväksi, ja tutkinnanjohtajan mukaan hallitut räjäytykset on saatettu jo tehdä.

Miestä ei todennäköisesti ole tarvetta vangita. Keskisuomalaisen mukaan epäilty on terveydenhuollon ammattilaisten hallussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja