Poliisi julkaisi uuden kuvan murhan yrityksestä epäillystä Marko Kuurasta ja paljasti motiivin

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos toivoo edelleen yleisöhavaintoja Marko Kuurasta, joka on etsintäkuulutettu epäiltynä murhan yrityksestä Kauniaisissa 21. huhtikuussa. Poliisi julkaisi epäillystä myös uuden kuvan.

Kuurasta on annettu myös kansainvälinen etsintäkuulutus. Poliisi uskoo miehen oleilevan kuitenkin Suomessa.

Väkivallanteko tapahtui yöaikaan yksityisasunnossa Kauniaisissa. Mies meni asuntoon ennalta suunnitellusti, teki väkivallanteon ja poistui  paikalta välittömästi teon jälkeen. 

Tutkinnanjohtaja Matti Högman paljastaan teon motiiviksi mustasukkaisuuden. Väkivalta kohdistui Kuuran ex-puolison nykyiseen kumppaniin.

– Vetoan Kuuraan itseensäkin. Tuntuu ettei hän ole täysin paatunut henkilö ja jos hän lukee tätä juttua, kannattaisi nyt omaehtoisesti ilmoittautua poliisille, Högman sanoo.

– Asia ei mene pois pakoilemalla. Pienin haitta itselle ja omaisille olisi nyt itse ilmoittautua poliisille.

Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että Kuura saa pakoilussaan apua. Hörman muistuttaakin, että rikoksentekijän suojeleminen on sekin rikos.

Ratkaiseva johtolanka puuttuu

Poliisi uskoo, että Kuura liikkuu Suomessa. 

Viimeisin havainto epäillystä on tehty poliisin mukaan 28. huhtikuuta noin kello 20.30 aikaan Vantaan Korsossa. Tuolloin hänellä oli yllään tummansiniset farkut, tumma takki ja vihreä tuubihuivi.

– Ehdin jo vaatia häntä vangittavaksi poissaolevana, mutta peruin sitten vaatimuksen, Högman kertoo.

– Tämä johtuu siitä, että uskoimme hänen poistuneen maasta. Mutta nyt näyttää siltä, että hän on sittenkin todennäköisesti Suomessa.

Poliisi kertoo saaneensa useita vihjeitä ja johtolankoja Kuuran sijainnista. Ratkaisevaa johtolankaa ei kuitenkaan ole vielä ilmaantunut.

Reaaliaikaiset havainnot miehestä voi ilmoittaa hätänumeroon 112. Muut vihjeet voi lähettää poliisille sähköpostitse vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai ne voi kertoa jättämällä viestin vihjenumeroon 0295 413 031 (vastaaja).  

Poliisi ei epäile miehen olevan vaaraksi ulkopuolisille.

Lue myös:

    Uusimmat