Poliisi julkaisi kuvia kymmenistä Washingtonin mellakointiin osallistuneista – kiinniottovihjeistä luvataan runsas rahapalkkio

Bill Clinton syyttää Trumpia Capitol-kukkulan tapahtumista, Washington Post -sanomalehden johto vaatii Trumpia virastaan – yön uutisaiheet kootusti 7:38
Entinen presidentti Bill Clinton syyttää presidentti Donald Trumpia Capitol-kukkulan tapahtumista.

Yhdysvaltojen pääkaupungin poliisi Metropolitan Police on julkaissut lukuisia kuvia ihmisistä, joista viranomaiset kaipaavatt lisätietoa liittyen tammikuun 6. tapahtuneeseen mellakointiin maan kongressissa. Niin ikään myös liittovaltion keskusrikospoliisi FBI pyytää lisätietoa mellakointiin liittyen.

Tähän mennessä ainakin yli 80 henkilöä on pidätetty liittyen Capitol Hillin kongressirakennuksen ja sen lähialueiden keskiviikkoisiin levottomuuksiin liittyen, uutisoi muun muassa BBC.

Viranomaiset ovat perustaneet vihjelinjoja -ja verkkosivuja, sekä julkaisseet epäiltyjen henkilöiden kuvia lisävihjeiden toivossa.

FBI lupaa Twitterissä julkaistussa viestissään, niin sanottuun putkipommitapaukseen liittyen, kiinniottamiseen johtavasta vihjeestä peräti 50 000 dollarin, eli noin 40 822 euron palkkion.

Yli 17 000 vihjettä tullut jo

Washingtonin poliisi julkaisi verkkosivuillaan tiedotteen perjantaina, jonka mukana on lähes 30-sivuinen pdf-tiedosto henkilöistä, joista viranomaiset toivovat lisätietoja. Poliisi lupaa kiinniottoon johtavasta vihjeestä 1000 dollaria, eli noin 816 euroa.

Washingtonin poliisi twiittasi jo perjantaihin mennessä saaneensa yli 17 000 vihjettä.

Poliisin julkaisemassa tiedostossa on lähinnä kuvia ihmisistä kongressirakennuksen sisältä. Kuvat ovat oletettavasti peräisin turvakameroista, sosiaalisesta mediasta, mutta mukana on myös maailman medioihin levinneitä kuvia.

Osan tunkeutujista voidaankin todeta antaneen kasvot keskiviikon Capitol Hillin, eri arvioiden mukaan demokratian perustoja vavahduttaneelle mellakalle. Muun muassa yksi varsin nopeasti tunnistetuista henkilöistä on Suomessakin tiettävästi vierailleen Iced Earth -yhtyeen kitaristina tunnettu Jon Schaffer.

Mukana varusteita

Yhteisiä elementtejä on kuvissa runsaasti. Monella on mukanaan Yhdysvaltojen lippu, muodossa tai toisessa. Myös Donald Trumpin vaalikampanjoista tuttuja päähineitä ja vaatteita näkyy lukuisissa kuvissa.

Muutamissa kuvissa ihmisillä on myös selkeästi teknisempiä varusteita, kuten taistelukypäriä tai -liivejä ja muita oletettavasti fyysisessä kontaktissa suojaavia asusteita.

Kuvien henkilöt eivät myöskään vaikuta pelkäävän tunnistamistaan, sillä useat vaikuttavat poseeraavan omia selfie-kuvia tai muiden tunkeutujien kuvia varten.

Lue myös:

    Uusimmat