Paavi Franciscus tuomitsee Yhdysvaltojen mellakat: "Väkivaltaisuudet on tuomittava huolimatta siitä, kuka niitä harjoittaa"

4:01
Washingtonin mellakoita suunniteltiin etukäteen sosiaalisessa mediassa – MTV Uutiset livessä käsiteltiin alustojen vastuuta.

Vatikaani kertoo Paavi Franciscuksen tuomitsevan Yhdysvaltojen Capitol Hillin väkivaltaiset levottomuudet. Paavi esitti kantansa sunnuntain rukouksessaan sekä Italian Canal 5 -kanavalle antamassaan haastattelussa, uutisoi muun muassa Vatikaanin tiedotustoimiston uutissivusto.

Paavi kertoo yllättyneensä Yhdysvaltojen viime viikon tapahtumista. Paavi kuitenkin muistuttaa, että mikään yhteisö ei voi luottaa siihen, että se olisi vapaa kumouksellisesta toiminnasta.

– Yllätyin, sillä he ovat erittäin kurinalainen demokratia, Paavi kommentoi.

Paavi muistuttaa kuitenkin, että vanhimmissakin yhteiskunnissa on vikansa, ja sen sisältä löytyy yhteiskuntarauhaa rikkovia ja yleistä järjestystä vastustavia ihmisiä.

– Väkivaltaisuudet on tuomittava huolimatta siitä, kuka niitä harjoittaa, Paavi tuomitsee.

Paavi peräänkuulutti ymmärtämisen tärkeyttä, etteivät samanlaiset väkivaltaisuudet jää toistuvaksi ilmiöksi historian virtaan.

– Ymmärtäminen on kaiken perusta, vain sieltä voi löytää pelastuksen, Paavi päätti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja