Poliisi julkaisi koskettavan kirjoituksen rattiraivosta: "Repsikan paikalla istuva äiti kirkaisee..."

1:29

Katso artikkelin yllä olevalta videolta, millaisen rattiraivokohtauksen uhriksi Porsche-Pasi joutui Vantaalla. Lue juttu.

Rattiraivo, laturaivo, someraivo. Alinopeusraivo, ylinopeusraivo, suojatieraivo, pyörätieraivo. Marjaraivo, jonoraivo, koirankakkaraivo. Raivo. Näin alkaa Sisä-Suomen poliisin Facebook-sivulla julkaistu kirjoitus.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen liikenneyksikössä työskentelevä, pelkällä etunimellään nyt esiintyvä Hannu julkaisi laitoksen Facebook-sivuilla koskettavan ja ajatuksia herättävän kirjoituksen tieraivosta.

– Välillä syntyy sosiaalisessa mediassa keskustelua esimerkiksi alinopeuksista. Aika nopeasti keskustelu muuttuu osaksi liikenneraivon puolelle. Sosiaalisessa mediassa usein huomaa, kuinka jopa keskustelu mukavasta harrastuksesta luisuu raivon puolelle, Hannu kertoo.

Lue Hannun kirjoitus alta.

Mopoauto on monelle punainen vaate

Päätiellä jonoa keräävä mopoauto ajaa hiljalleen eteenpäin. Jesse ja Emilia nauttivat ehkä yhteisestä matkasta, kuunnellen musiikkia ja jutellen. Jonoa kertyy mopoauton taakse ja tunteet alkavat kuumentua. Nuoren mopoauton kuljettajan pelisilmä ei ehkä vielä ole kehittynyt niin paljoa, että hän huomaisi antaa suosiolla tietä takaa tuleville. Ohittava heittää kurat mopoauton tuulilasiin, pui nyrkkiä ja tööttää äänitorvellaan mopoauton kohdalla. Vastuullinen insinööri-isä muuttuu hetkeksi toiseksi ihmiseksi.

Pienikin hidastelu voi laukaista ärsytyksen

Liikennevalot vaihtuvat punaisesta vihreäksi. Eläkkeellä oleva Raimo kiihdyttää autonsa verkkaisesti liikennevaloista kohti läheistä markettia. Hänellä ei ole kiirettä, eikä ajokykykään ole enää parhaassa terässä. Takana sairaanhoitaja äidin “maito kiehuu hellalle”. Auton kaukovalot vilkkuvat ja torvi soi. Ohjaamon täyttää sapekas sadattelu. Päiväkotiin matkalla oleva 5-vuotias katselee tilannetta hämmentyneenä takapenkiltä.

Kiire on liikenteessä pahin vihollinen

Kantatie 58. Markku on matkalla pilkille. Aurinko on nousemassa ja on tulossa täydellinen päivä lempiharrastuksen parissa. Edessä näkyy hitaasti kiihdyttävä pitkä yhdistelmäajoneuvo, jonka Markku ohittaa helposti. Juuri ohituksen jälkeen Markun puhelin soi ja hän “unohtuu” juttelemaan mormuskoista ystävänsä kanssa. Vauhti hiljenee jutellessa ja pian Markku on autoineen ison yhdistelmän vauhdin tukkona.

Rekan ohjaamossa Riston otsasuonet pullottavat, vuorokautinen ajoaika on loppumassa ja kotiin olisi kiva päästä lepäämään. Risto “liimaa” rekkansa Markun auton takapuskuriin. Markku kiroaa tilannetta puhelimessa kaverilleen ja väläyttää jarruvaloa takana olevalle rekalle. Rekan ratissa Risto säikähtää ja polkee kaikin voimin jarrupoljinta kohti lattiaa. Rekan perävaunu alkaa heittelehtimään liukkaalla tiellä.

Toiseen suuntaan matkustaa perhe hiihtoloman merkeissä. Isä, äiti ja katras lapsia matkaavat hyvällä mielellä tila-autollaan kohti pohjoista. Esikoululainen kysyy isältään jotain ja isä vilkaisee taakseen. Sekunnin kuluttua repsikan paikalla istuva äiti kirkaisee nähdessään kohti liukuvan rekan perävaunun. Isä ei ehdi enää nähdä mitään, mutta tuntee massiivisen iskun ja kuulee kovan äänen. Sitten ei enää kuulu eikä tunnu mitään.

Viranomaiset ovat paikalla, otsikot huutavat tragediaa. Sosiaalisessa mediassa syy onnettomuuteen vierii osapuolelta toiselle.

Lähde: Sisä-Suomen poliisilaitos

***

1:53

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja