Mainos

Poliisi ja sisäministeri: Häiriöt ja väkivalta lisääntyneet vastaanottokeskuksissa

Poliisi ja sisäministeri kertovat, että häiriöiden, levottomuuksien ja väkivaltaisuuksien on todettu lisääntyneen vastaanottokeskuksissa ja niiden liepeillä.  

Poliisin ja sisäministerin tilannekatsauksen mukaan häiriöihin ja suoranaisiin väkivallantekoihin ovat syyllistyneet yhtä lailla turvapaikanhakijat kuin kantaväestöön kuuluvat.  

Tilannekatsaus annettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.), sisäministeri Petteri Orvon (kok.) ja oikeusministeri Jari Lindströmin (ps.) kriisikokouksessa, joka järjestettiin iltapäivällä eduskunnan tiloissa. Kokoukseen osallistui myös poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.  

1:36

Sipilän mukaan kriisikokoukseen oli aihetta häiriökäyttäytymisen lisääntymisen vuoksi. Kempeleen raiskaustapaus on Sipilän mukaan vain yksi osa sarjassa, josta poliisi on raportoinut.

– Puolin tai toisin tehty väkivalta on tuomittavaa, Sipilä summasi kokouksen jälkeen eduskunnassa.   

Sipilän mukaan kokouksessa keskusteltiin myös lainsäädäntöhankkeesta, jonka myötä törkeästä rikoksesta Suomessa tuomittu ulkomaalaistaustainen henkilö voitaisiin karkottaa maasta nopeutetusti. Laki on tulossa eduskunnan käsittelyyn keväällä. Muutoin tämän alan lainsäädäntö on Sipilän mukaan Suomessa hyvällä mallilla.  

Kempeleen tapahtumat eivät ole vaikuttaneet Sipilän taannoiseen päätökseen luovuttaa Kempeleessä sijaitseva talonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

– Oma päätökseni etenee omaa vauhtiaan, Sipilä sanoi.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.