Poliisi: Huhut PS-aktiivi Pekka Katajan pahoinpitelyn epäillyistä vaikeuttaneet tutkintaa – vaikenee poliittisen iskun mahdollisuudesta: "Tämä on ollut traumaattinen kokemus"

6:24
Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi järkyttävää tapausta – tämä kaikki tapon yrityksestä tiedetään

Jämsässä perjantaiaamuna tapahtuneen perussuomalaisten vaalipäällikön Pekka Katajan pahoinpitelyn tutkinta jatkuu. Tapon yrityksestä epäiltyä kahta miestä etsitään yhä.

Tutkinnanjohtaja Annukka Liukkosen mukaan poliisi tekee kovasti töitä epäiltyjen löytämiseksi, eikä tällä hetkellä suostu kommentoimaan teon mahdollista motiivia tai epäillyistä annettuja ristiriitaisia tuntomerkkejä.

– Motiivista ei ole uutta tietoa, koko ajan jatkamme tutkintaa ja on hirveä kiire, hän kertoo.

Liukkosen mukaan tutkintaa ovat vaikeuttaneet huomattavasti verkossa liikkuvat erilaiset teoriat ja kuvaukset epäillyistä.

Kataja itse on kuvaillut tekijöitä "arabinnäköisiksi". Liukkonen ei suostunut avaamaan myöskään tätä kuvausta tarkemmin.

– Kuten olen sanonut aiemminkin, tämä on ollut asianomaiselle hyvin traumaattinen kokemus, hän painottaa.  

Perussuomalaiset uskovat vahvasti tapauksen olleen poliittisesti motivoitunut.

– Kaikki viittaa siihen, että kyseessä ei ole satunnainen rikos vaan nimenomaan Katajaan ja hänen puoluepoliittiseen toimintaansa kohdistunut isku ja henkirikoksen yritys, puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ja puoluesihteeri Simo Grönroosin allekirjoittamassa lauantaina julkaistussa tiedotteessa kommentoitiin.

Tutkinnanjohtaja ei suostunut kommentoimaan perussuomalaisten teoriaa tai poliittisen motiivin mahdollisuutta. 

– Emme kommentoi vielä mitään poliittisen motiivin todennäköisyydestä, hän painottaa.

Otsikkoa muokattu kello 17.21.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja