Mainos

Poliisi hankkii uuden sormenjälkijärjestelmän – vanhan 10 miljoonan järjestelmän korvaaja entistäkin kalliimpi

Sormenjäljet ja tietotekniikka ovat olleet kytköksissä jo 1980-luvulla. Katso vanha uutisemme siitä, kuinka "ATK" auttaa sormenjälkien tunnistamisessa.

Poliisi on vaihtamassa runsaan vuosikymmenen ikäisen sormenjälkijärjestelmänsä uuteen. Vanha maksoi 10 miljoonaa euroa, eikä uusi ole ainakaan sitä halvempi.

Työ- ja elinkeinoministeriön julkisten hankintojen ilmoituskavana Hilma kertoo, että vuonna 2008 Poliisihallitus hankki 10,4 miljoonan euron arvoisen AFIS-sormenjälkijärjestelmän tuki- ja ylläpitopalveluineen ranskalaiselta Idemia Identity & Security Francelta.

Vuonna 2016 sopimus siirtyi organisaatiomuutosten myötä Poliisin tietohallintokeskukselta Poliisihallitukselle. Sopimus on ollut voimassa toistaiseksi.

Vuonna 2018 Poliisihallitus kilpailutti sopimuksen uudesta ABIS-monibiometriajärjestelmästä. Vanha järjestelmä lakkautetaan, ja sen sisältämät tiedot siirretään uuteen järjestelmään.

Poliisihallitus katsoo, että datan migraatio edellyttää Idemian erityisosaamista, jota ei ole saatavissa muilta toimittajilta. Näin ollen Poliisihallitus maksaa Idemialle 300 000 euroa uuteen järjestelmään siirtymisen kaipaamista palveluista, kuten datan massasiirrosta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja