Hangon veneonnettomuuden esitutkinta jatkuu – myös peräaallon aiheuttanutta veneilijää epäillään kuolemantuottamuksesta

Hangon veneturmassa useita rikosepäilyjä – nopeuskilpailussa sattunut törmäys vei lapsen hengen 1:34

Viime lauantaina tapahtuneen Hangon veneturman esitutkinta etenee, kertoo Länsi-Uusimaan poliisi tänään päivätyssä tiedotteessa. 

Tutkinnanjohtaja Markus Ramstedtin mukaan Hangon veneonnettomuuden esitutkinta etenee tällä hetkellä kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla. Poliisilla on hyvä käsitys törmäystä edeltäneistä tapahtuneista, sillä onnettomuudesta on runsaasti videomateriaalia ja silminnäkijähavaintoja.

Poliisi tutkii yhteensä kolmen veneen liikkeitä onnettomuuteen liittyen. Nopeuskilpailussa mukana ollut vene törmäsi nopeusajoväylän läheisyydessä olleeseen veneeseen, jossa oli yhteensä neljä henkilöä. Näiden kahden veneen lisäksi poliisi selvittää myös hetki ennen törmäystä nopeusajoväylälle ajaneen veneen osallisuutta onnettomuuteen.

Poliisi tutkii kolmea eri osapuolta

Tässä vaiheessa esitutkintaa poliisi epäilee kolmea osapuolta onnettomuuteen liittyvistä rikoksista. Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta epäillään toiseen veneeseen törmänneen veneen kuljettajaa sekä hetkeä aikaisemmin nopeusajoväylälle ajaneen veneen kuljettajaa.

Lisäksi Ramstedtin mukaan poliisi selvittää Poker Run -tapahtuman järjestäjien osuutta onnettomuuteen. Poliisi selvittää esitutkinnassa sitä, miten järjestäjät huolehtivat tapahtuman turvallisuudesta. Rikoksesta epäillyt henkilöt määräytyvät tapahtuman organisaation vastuualueiden mukaan. 

– Tällaisissa onnettomuuksissa on tyypillistä, että useita henkilöitä kuullaan rikoksesta epäiltyinä. Henkilön asema voi kuitenkin muuttua esitutkinnan aikana, tutkinnanjohtaja Ramstedt kertoo.

Poliisi ei epäile rikoksista törmäyksen kohteena olleen veneen kuljettajaa.

Hangon veneturmassa menehtyi alakouluikäinen lapsi. Myös samassa veneessä ollut henkilö loukkaantui, ja hänet vietiin sairaalaan. Hän on päässyt pois sairaalasta. Poliisi ei kerro enempää turmassa loukkaantuneista henkilöistä.

Poliisi tarkastelee onnettomuuden teknisessä tutkinnassa onnettomuuteen liittyviä veneitä ja sen laitteita. Tarkempia yksityiskohtia teknisestä tutkinnasta ei tässä vaiheessa esitutkintaa käsitellä julkisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat