Mainos

Poliisi haluaa selkeän lain puistokonserttien naukkailuun

Poliisi odottaa uudelta alkoholilailta selkeyttä. Laki on parasta aikaa valmistelussa sosiaali- ja terveysministeriössä.

Viime aikoina kansaa on puhuttanut laintulkinta ja se, saako puistokonsertissa juoda omia juomia.

Poliisijohtaja Seppo Kolehmainen Poliisihallituksesta toivoo, että laki on niin selkeä, ettei ainakaan poliisin tarvitse sitä tulkita.

– Se olisi tietysti meidän toivomus, että laki olisi mahdollisimman selkeä.

Suuri poru nousi lähinnä siitä, että niin sanotun paremman väen puistokonsertteja, kuten Järvenpään Puistobluesia ja Pori Jazzia, on katsottu läpi sormien. Poliisi sanoo saaneensa palautetta kansalaisilta tästä eriarvoisuudesta.

– Onhan se mielenkiintoista seurata sitä keskustelua, mutta kyllä alkoholilaki yksiselitteisesti kieltää, että tällaisissa julkisissa tilaisuuksissa omien alkoholijuomien nauttiminen on kiellettyä, Kolehmainen sanoo.

Helsingin Alppipuistossa piknikkiä viettävä seurue antaa terveisiä lainlaatijoille, että hieman voisi höllentää.

– On tietysti vähän ikävää, koska ainakin viimeksi kun olin Pori Jazzeilla, siellä oli tosi mukava kavereiden kanssa viltillä, piknikit ja juomat siinä samassa, sanoo Tiina Paasonen.

– Jos on järjestyksenvalvojia ja jengin pystyy pitämään jotenkin kuosissa ja ihmiset osaavat juoda niin miksi ei saisi juoda, kysyy samalla viltillä kuohuviinin ja mansikoiden viereltä Marko Miettinen.

Poliisijohtaja Kolehmainen ei halua evästää lainlaatijoita, pitääkö alkoholilakia tiukentaa vai höllätä. Hän jättää sen suosiolla poliitikoille – kunhan lopputuloksena olisi laki, joka ei jätä tulkinnanvaraa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja