Poliisi etsii yhä järjestyksenvalvojien uhreja – oletko todistanut itse kovia otteita? Kerro kokemuksistasi MTV Uutisille

Järjestyksenvalvojia epäillään pahoinpitelyistä –"Kyse on poikkeuksellisesta kokonaisuudesta" 1:50
Järjestyksenvalvojia epäillään pahoinpitelyistä – "Kyse on poikkeuksellisesta kokonaisuudesta".

Poliisi etsii yhä uhreja viiteen järjestyksenvalvojien tekemäksi epäiltyyn pahoinpitelyyn, joista yhtä tutkitaan törkeänä. Kaikki teot ovat tapahtuneet toukokuun ja joulukuun välisenä aikana pääkaupunkiseudulla.

Poliisin mukaan uhrit ovat noin 20–60-vuotiaita toistaiseksi tunnistamattomia miehiä. Uhreja on pahoinpidelty muun muassa teleskooppipatukalla hakkaamalla, heidän omaisuuttaan on hajotettu ja heitä on solvattu väkivallan aikana.

Myös MTV Uutiset etsii haastateltavaksi henkilöitä, joilla on tietoa vastaavista järjestyksenvalvojien ylilyönneistä, joita poliisi selvittää pääkaupunkiseudulla. Voit kertoa meille kokemuksistasi lyhyesti alla olevalla lomakkeella tai pidemmin sähköpostilla osoitteeseen oikeus(a)mtv.fi.

Voimme hyödyntää jutuissamme vain sellaisia kertomuksia, joissa vastaajan oikea nimi ja toimivat yhteystiedot ovat toimituksen tiedossa.

Henkilötietoja käytetään ainoastaan journalistisiin tarkoituksiin. Nimen käyttämisestä jutuissamme sovimme erikseen.

Näihin tekoihin poliisi etsii uhreja

1. Helsingin Malminkartanon juna-asema, 7. toukokuuta

Tallenteella näkyy, kuinka järjestyksenvalvojat taluttavat asiakasta käsistä kiinni pitäen. Järjestyksenvalvojat puristavat miestä käsistä sekä solvaavat ja uhkailevat häntä. Miestä tönäistään pois ja hänen käsketään jatkaa matkaansa.

Uhri on noin 25–35-vuotias vaaleaihoinen mies, joka oli tapahtumahetkellä pukeutunut mustaan takkiin, lippalakkiin ja lenkkareihin. Lisäksi hänellä oli päällään lilankeltainen paita ja harmaat verkkarit.

2. Vantaan Tikkurilan juna-asema, 6. kesäkuuta

Järjestyksenvalvojat pitävät miestä kiinni molemmista käsistä, ottavat hänen puhelimensa ja alkavat hakata hänen jalkojaan molemmin puolin teleskooppipatukalla. Pian järjestyksenvalvojat päästävät miehen lähtemään ja juoksee karkuun. Järjestyksenvalvojat heittävät hänen puhelimensa pusikkoon.

Uhri on noin 30–45-vuotias mies, joka puhuu suomea virolaisella aksentilla.

3. Vantaan Tikkurilan juna-asema, 2. lokakuuta

Järjestyksenvalvojat kuljettavat miehen juna-aseman hisiin, jossa he pahoinpitelevät miehen nyrkein lyömällä.

Uhri on 40–60 vuotias ulkomaalaistaustainen mies.

4. Todennäköisesti Vantaan Tikkurilan juna-aseman lähialue, 5. joulukuuta 

Järjestyksenvalvojat seuraavat poispäin kävelevää miestä, syyttävät häntä aikansa tuhlaamisesta ja uhkailevat väkivallalla. Järjestyksenvalvojat potkaisevat ja tönäisevät poispäin juoksevaa miestä.  He laittavat miehen maahan ja mies huutaa kivusta. Järjestyksenvalvojat kohdistavat mieheen väkivaltaa, peittävät hänen suunsa ja uhkailevat tuskissaan huutavaa uhria väkivallalla.

Uhri on noin 30–50-vuotias mies, jolla on vaaleat viikset ja parta. Hän oli tapahtumahetkellä pukeutunut harmaaseen paitaan ja kantoi vaaleaa laukkua mukanaan. Muut vaatteet, eli takki, verryttelyhousut ja lenkkarit, olivat mustat.

5. Vantaan Tikkurilan juna-aseman lähialue, 6. joulukuuta

Järjestyksenvalvojat vievät miehen kameroiden ulkopuolelle ja pahoinpitelevät hänet teleskooppipatukoilla lyöden.

Uhri on noin 20–25-vuotias mies, jolla oli päässään musta pipo, jalassaan tummat housut ja päällään maastonvihreä takki.

Lue myös:

    Uusimmat