Mainos

Poliisi epäilee: Oulun henkirikos palkkamurha – tätä miestä etsitään

Poliisi epäilee Oulun Rajakylässä helmikuussa tapahtunutta henkirikosta Suomen oloissa harvinaiseksi, ulkopuolisella teetetyksi ja ennakkoon suunnitelluksi palkkamurhaksi.

23. helmikuuta surmattiin teräaseella Ruiskukkatiellä oululainen vuonna 1979 syntynyt mies.

Teosta epäiltynä vangittiin maaliskuun alussa siikajokinen vuonna 1988 syntynyt mies, joka on esitutkinnassa myöntänyt henkirikoksen.

Teon teettäjäksi epäillään Suomen ja Iranin kansalaista, vuonna 1974 syntynyttä Bobby Dashtia. Hän käyttää myös nimeä Ramin Mansouri, jolla nimellä hänet tunnetaan erityisesti Ruotsissa. Hänet on vangittu Oulun käräjäoikeudessa poissaolevana 4.3.2013 epäiltynä murhasta.

Poliisin mukaan Dashti on asunut pitkään Suomessa, mutta muuttanut sittemmin Ruotsiin.

– Hän on asunut Ruotsissa pari vuotta ja käsityksemme mukaan hän on siellä nytkin. Hänestä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus ja Ruotsin poliisin kanssa tehdään yhteistyötä hänen tavoittamiseksi. Vielä ei ole tietoa siitä, että hänet olisi saatu kiinni, rikoskomisario Seppo Leinonen Oulun poliisista kertoo MTV3 Uutisille.

Vangittu mies on esitutkinnassa kertonut suunnitelleensa miehen surmaamista parin kuukauden ajan. Uhrista hankittiin tietoja muun muassa selvittämällä hänen liikkeitään. Myös tekoväline hankittiin etukäteen. Hänelle luvattiin uhrin surmaamisesta huomattava rahapalkkio.

Poliisin mukaan teon motiivina on ilmeisesti riita Dashtin ja hänen entisen puolisonsa lasten huoltajuudesta. Uhri oli ex-puolison miesystävä, mutta he eivät asuneet yhdessä.

Dashtin tavoittamiseksi poliisi julkaisee hänen kuvansa. Dashti on 187 cm pitkä ja ruumiinrakenteeltaan normaali.

Asiasta tai Dashtin liikkeistä jotakin tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimeen 071-876 5844.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.