Mainos

Poliisi epäilee henkirikosta: Suomen kovimpiin ammattirikollisiin kuulunut Raimo Andersson löydetty kuolleena

MTV Uutisten tietojen mukaan Suomen yksi kovimmista ammattirikollisista, Raimo Juhani Andersson, on löytynyt kuolleena yksityisasunnosta Vantaalla. Poliisi epäilee, että Andersson on tapettu.

Video yllä: Volkan Ünsalin murhasta tuomittiin neljä miestä. Janne Raninen, Raimo Andersson ja Jani Leinonen tuomittiin tekijöinä ja Leo Carmona yllyttäjänä.

Tammikuisen Rikospaikan haastattelussa Janne Raninen kertoo, että hän houkutteli lapsuudenystävänsä Suomeen ja oli mukana tappamassa hänet asunnossa Vuosaaressa.

Vuonna 2004 Janne Ranisen linja oli kiviseinäkiisto. Nyt neljätoista vuotta myöhemmin hän myöntää Volkan Ünsalin murhan ja kertoo siitä yksityiskohtia.

– Ensitietojen mukaan henkirikos näyttää todennäköiseltä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista vahvistaa MTV:lle.

Mahdollinen henkirikos on tehty joko perjantaina tai lauantaina.

– Tapahtumia selvitellään. Tekninen ja taktinen tutkinta rikospaikalla jatkuu. Tässä vaiheessa en voi kommentoida enempää, Minkkinen sanoo.

Poliisi ei kommentoi, liittyvätkö tapahtumat alamaailman välienselvittelyihin.

Poliisi on puhuttanut asiaan liittyen joitain henkilöitä. Ketään ei toistaiseksi ole otettu kiinni teosta epäiltynä.

Andersson oli lomalla vankilasta. Hän istui elinkautista tuomiota turkkilaissyntyisen Volkan Ünsalin murhasta. Ünsal murhattiin lokakuussa 2003 Vuosaaressa. Teosta tuomittiin Andersson ja kolme muuta miestä.

Keskusrikospoliisi selvittää parhaillaan, onko joitakin muita henkilöitä syytä epäillä osallisuudesta Ünsalin palkkamurhaan ja miten tutkinta aikoinaan ylipäänsä suoritettiin.

Helsingin hovioikeus hylkäsi viime syksynä Andersonin hakemuksen päästä ehdonalaiseen vapauteen.

Anderssonilla on ollut kova asema alamaailmassa.

1990-luvulla Andersson johti huumeliigaa ja sai törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksista pitkän vankeustuomion.

Hän myös kuului vuosien ajan rikollisjengi United Brotherhoodin voimahahmoihin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja