Raportti: NHL-hyökkääjä uhkaili poliiseja kylmäävästi Venäjä-yhteyksillään – "Yksi puhelinsoitto ja olette kaikki..."

NHL-seura Arizona Coyotesin irtisanoma jääkiekkoilija Alex Galchenyuk uhkaili poliiseja paloittelemisella ja Venäjä-yhteyksillä, selviää poliisiraportista. 

Arizona Coyotes irtisanoi Galchenyukin, 29, yksivuotisen sopimuksen perjantaina, kun yhdysvaltalaishyökkääjä oli ehtinyt olla seurassa vain 12 päivää. Coyotes tiedotti tehneensä ratkaisun Galchenyukin merkittävän pelaajasopimusta koskevan rikkomuksen vuoksi. Se ilmoitti tarkentamatta olevansa tietoinen Galchenyukin "tapauksesta" ja kertoi tuomitsevansa jyrkästi "tällaisen käytöksen".

Tapauksesta on saatu tuoreeltaan hätkähdyttävää lisätietoa, kun muun muassa uutistoimisto AP ja CBS uutisoivat Scottsdalen poliisilaitoksen raportista.

Kylmääviä kommentteja

Juopunut kuljettaja, väitetysti Galchenyuk, oli ajanut juopuneena BMW-merkkisellä autolla reunakiveyksen yli ja osunut kylttiin parkkipaikalla. Pelaaja oli maannut maassa lähellä autoaan, kun hänen isänsä Alexander Galchenyuk Sr. oli väitetysti nostamassa häntä matkustajan istuimelle. Isä oli ajamassa autolla pois, kunnes poliisit pysäyttivät liikenteen ja kaksikon.

Galchenyukin isä yritti ottaa syyt niskoilleen ajamisesta jalkakäytävän yli, mutta silminnäkijöiden mukaan poika oli ajanut autoa.

Galchenyukin kerrotaan haisseen alkoholilta ja olleen heikossa jamassa. Hänet pidätettiin tapauksen jälkeen viime sunnuntaina.

Poliisiraportin mukaan Galchenyuk oli ollut poliiseja kohtaan arvaamaton ja aggressiivinen. Hän solvasi poliisia väitetysti useita kertoja rasistisesti ja esitti rajuja uhkauksia.

– Aion paloitella sinut, vaimosi ja tyttäresi, Galchenyuk sanoi.

Galchenyuk väitti, että hänellä on Venäjällä kontakteja, jotka voisivat vahingoittaa poliiseja ja heidän läheisiään.

– Yksi puhelinsoitto ja olette kaikki kuolleet, koko perheesi ja sukulinjasi on kuollut.

Galchenyuk syntyi Yhdysvalloissa valkovenäläisille vanhemmille ja vietti suuren osan lapsuudestaan Venäjällä.

Coyotesissa aiemminkin

Galchenyuk on pelannut NHL:ssä kaudesta 2012–13 lähtien. Viime kaudella hän edusti Colorado Avalanchea ja pelasi joukkueen riveissä 11 NHL-peliä, mutta suurin osa hänen sesongistaan vierähti AHL:ssä.

Galchenyuk oli edustanut Arizona Coyotesia aiemmin kausilla 2018–19 ja 2021–22.

Lue myös:

    Uusimmat