Poista tämä tilinumero käytöstä mätkyjä ja muita veroja maksaessasi – Verohallinto: Muuten "seurauksena voi olla ikävä yllätys"

7:16
Veroilmoituksen jättöpäivä lähestyy – näillä vinkeillä voit voittaa satasia!

Verohallinto muistuttaa, ettei sillä ole enää käytössään OP:n tilinumeroa asiakkaiden verojen maksua varten.

Jos verkkopankissasi on verojen takaisinmaksua varten talletettuna OP:n tilinumero, voit joutua verojen uudelleenmaksujen kierteeseen. Verohallinnon OP:n tilinumero poistui käytöstä jo marraskuussa, ja kesäkuun alusta alkaen maksut palautuvat takaisin maksajille.

–  Seurauksena voi olla ikävä yllätys. Luulet maksaneesi, mutta maksu palautuu tilillesi ilman erillistä ilmoitusta seuraavana päivänä. Pahimmassa tapauksessa asian huomaa vasta, kun maksamattomista veroista on jo alkanut kertyä korkoa, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta kertoo tiedotteessa.

Ongelma näkyy jo kesäkuussa esimerkiksi arvonlisäveroa ja ennakkoveroja maksavilla. Myöhemmin kesällä jäännösveron eli mätkyjen ja kiinteistöveron maksajat kohtaavat saman yllätyksen, jos vanha tilinumero on edelleen käytössä.

Verohallinto ohjeistaa poistamaan maksulomakkeista OP:n tilinumeron ja korvaamaan sen Verohallinnon Danske Bankin tai Nordean tilinumerolla, jotka löytyvät OmaVerosta tai verotuspäätökseltä. 

Verkkolaskuna tai e-laskuna vastaanotetuissa verojen laskuissa pankkitilimuutos on jo huomioitu. Myös OmaVeron kautta maksetut maksut ohjautuvat automaattisesti oikealle Verohallinnon tilille, Verohallinto muistuttaa.

OP:n tilinumeron poistumisen syynä on valtion maksuliikennepalveluiden sopimuksen päättyminen OP:n kanssa viime marraskuussa. Uudella sopimuskaudella Valtion maksuliikennepalveluiden toimittajiksi on valittu Danske Bank ja Nordea.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja