Poimi vinkit: Näin valmistat täydellisen sisäfileen

Hell's Kitchen Suomi -ohjelman kilpailija, ravintola-alan moniosaaja Pasi Sämpi kertoi vinkkinsä siihen, kuinka valmistuu täydellisen murea ja punertava sisäfilee.

Naudan sisäfilee on monen klassikkopihvin tärkeä ainesosa, mutta kuinka kuka tahansa onnistuu valmistamaan täydellisen sisäfileepihvin kotikeittiössään? Pasi Sämpi listaa työvaiheet, jotka ovat sisäfileen valmistamisen onnistumisessa ensisijaisen tärkeitä.

– Suosittelen valmistamaan naudan sisäfileestä kiistattoman klassikon, pippuripihvin, Sämpi neuvoo.

Pippuripihvin valmistamisessa on tärkeää ottaa huomioon omat mieltymykset: perinteisen ruokalajin voi valmistaa monella tapaa oikein.

– Fileen voi paistaa kokonaisena ja siitä voi tehdä rohkeasti oman maun mukaisen: joko marinoida lihan tai pintamaustaa sen. Tämän jälkeen filee leikataan kauniiksi siivuiksi – oman maun mukaan joko paksummiksi tai ohuemmiksi, Sämpi neuvoo.

– Liha on tärkeää ottaa huoneenlämpöön hyvän aikaa ennen tarjoilua ja leikkaamista. Minulla on tapana maustaa lihaa jo ennen paistamista, mutta oman maun mukaan lihan voi maustaa vasta paistamisen aikana.

Onnistunut liharuoka ei kuitenkaan yksinään riitä takaamaan sitä, että illallinen onnistuu täydellisesti. Yhtä lailla kuin lihan valmistamiseen on syytä panostaa, on ruoan kanssa tarjottavien lisukkeiden oltava onnistuneita – oli sitten kyseessä perunat tai vihannekset.

– Hyvät lisukkeet tekevät annoksesta loistavan, Sämpi täydentää.

Kuva: MTV3

Hookoo.fi/lihakoulu -sivustolla:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja