Poikkeustila: Hurrikaaniksi voimistuva Ian-myrsky rantautunut Kuubaan – "Kansalliskaartilaiset hälytetty apuun"

Karibialla ja Yhdysvaltain itärannikolla Floridassa varaudutaan voimistuvan Ian-myrskyn saapumiseen. 

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen NHC:n mukaan Ian on noin vuorokauden aikana vahvistumassa entisestään ja muuttumassa vahvuudeltaan hurrikaaniksi.

Kuuban ilmatieteen laitos kertoi aamupäivällä Suomen aikaa, että Ianin reuna oli saavuttanut saarivaltion länsiosan kolmoskategorian myrskynä. Floridaan myrskyn ennakoidaan osuvan myöhään huomenna keskiviikkona tai torstaina.

Kuubassa useisiin provinsseihin ja Floridassa kaikkiin piirikuntiin on julistettu poikkeustila hurrikaanin vuoksi. Luvassa voi olla esimerkiksi rankkasateita, myrskytuulia ja äkkitulvia sekä sähkökatkoja.

Kuuban viranomaiset ovat kertoneet olevansa valmiita evakuoimaan ihmisiä mahdollisilta tuhoalueilta sekä järjestävänsä puhdasta juomavettä ja lääkintätarvikkeita.

Floridan kuvernööri Ron DeSantis on neuvonut ihmisiä hankkimaan vettä, ruokaa, lääkkeitä ja polttoainetta myrskyn varalle.

Tuhansia Yhdysvaltain kansalliskaartilaisia on hälytetty apuun. Monissa Floridan kaupungeissa asukkaille on jaettu hiekkasäkkejä kotien suojaamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat