Poikkeuksellinen sotarikosoikeudenkäynti Tampereella: Syyttäjän mukaan mies silpoi tapettujen siviilien ruumiita – ruumiit valmistettiin ruoaksi

Keskusrikospoliisi tutkii Liberian sotarikosjutussa myös kannibalismia – ihmisiä murhattiin raiskattiin ja silvottiin 9:13
Keskusrikospoliisi tutkii Liberian sotarikosjutussa myös kannibalismia – ihmisiä murhattiin, raiskattiin ja silvottiin

Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkoi tänään länsiafrikkalaisen Liberian sisällissotaa koskevien syytteiden käsittely valmisteluistunnolla.

Suomessa kymmenisen vuotta asunutta sierraleonelaismiestä syytetään murhista, törkeistä raiskauksista, törkeästä sodankäyntirikoksesta ja törkeästä ihmisoikeuksien loukkaamisesta poikkeuksellisissa oloissa vuosina 1999–2003. Mies on kiistänyt syytteet. 

Syytteet Suomessa kymmenisen vuotta asunutta Gibril Massaquoita vastaan tulivat julki tänä.

Syyttäjän mukaan Massaquoi silpoi itse ja käski komennossaan olleiden sotilaiden silpoa tapettujen siviilien ruumiita. Massaquoin käskystä ruumiinosista valmistettiin ruokaa, jota myös hän söi.

Syyttäjän mukaan Massaquoi ja hänen komennossaan olleet sotilaat ottivat myös kiinni ja raiskasivat useita naisia. Osa naisista tapettiin raiskauksen jälkeen.

Sotarikoksista syytetty Gibril Massaquoi kiistää kaikki syytteet. Massaquoin puolustukseen mukaan mies ei ollut Liberiassa väitettyjen rikosten tekoaikaan. 

Lue myös:

    Uusimmat