Mainos

Poikkeuksellinen pubimurto – viina ei kelvannut varkaille

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 25-vuotiaan romanialaismiehen 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen murrosta, jonka kohteena olivat ravintolan raha-automaatit.

Tammikuussa 2014 tapahtunut teko oli hyvin suunniteltu. Oikeuden mukaan tekijöitä oli kolme, mutta kahta ei ole tavoitettu.

Aiemmin päivällä kaksi tekijöistä oli käynyt peittämässä Helsingin Kurvissa sijaitsevan Kurvitar-ravintolan liiketunnistimet valkoisella teipillä ja maalilla.

Yöaikaan sisään murtauduttiin asiakasvessan ikkunasta. Suojarauta oli väännetty ruuvimeisselillä irti. Kaksi meni sisään, kun kolmas vahti ulkopuolella.

Ravintolassa 25-vuotias ja toinen tekijöistä rikkoivat kolme peliautomaattia ja veivät satoja euroja kolikoina. He yrittivät avata neljännenkin pelikoneen, mutta se ei onnistunut.

Mitään muuta ravintolasta ei varastettu.

Satasten saalis, tuhansien korvaukset

Oikeudessa 25-vuotias myönsi teon.

Mies oli tuomittu aiemminkin anastuksista. Ne olivat kuitenkin vuodelta 2011, joten oikeus katsoi, ettei ehdoton tuomio ole tarpeen.  Viiden kuukauden vankeusrangaistus määrättiin ehdollisena.

Oikeus määräsi 25-vuotiaan korvaamaan Raha-automaattiyhdistykselle aiheutetuista vahingoista 16000 euroa. Kaksi pelikonetta vaurioitui korjauskelvottomaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.