Mainos

Espoolaisella työmaalla perittiin velkaa väkivaltaisesti

Kolme virolaismiestä sai 3 v -3 v 7 kk vankeustuomion väkivaltaisesta velanperinnästä. Virolaiselta työmieheltä perittiin velkaa espoolaisella rakennustyömaalla tammikuun alussa.

38-, 37- ja 30-vuotiaat miehet tuomittiin törkeästä ryöstöstä. Kolme miestä tuli Soukansalmentien 15 -sijaitsevalle työmaalle tapaamaan neljättä.

Mieheltä vaadittiin rahaa tai tämän henkilöautoa. Taustalla olivat käytetyillä renkailla tehdyt kaupat. Niitä ostettiin Suomesta ja kaupattiin Viroon. Uhrin mukaan velka oli täysin tekaistu.

Uhria potkittiin, lyötiin ja hänet heitettiin rinnettä alas. Miehet veivät uhrin tämän kotiin ja ottivat auton. Mies päätyi sairaalaan vasta yöllä, kun hänelle hälytettiin ambulanssi.

Sairaalassa uhrilla todettiin kallonmurtuma ja hän on edelleen sairauslomalla.

Miehet kiistivät teon, mutta oikeus uskoi asianomistajan kertomusta.

"Voimakasta väkivaltaa"

Käräjäoikeus piti tekoja moitittavina, koska ryöstössä perittiin olematonta velkaa.

- Tässä tapauksessa, vaikka anastettu omaisuus ei ole ollut sinänsä arvokas, käytetty väkivalta on ollut voimakasta edellä kerrotuin tavoin ja se on kohdistunut pään alueelle, oikeus perusteli vankeustuomioita.

Auto oli miehillä käytössä pitkään.

Kaksi jäi kiinni maaliskuussa ja kolmas huhtikuussa. Maaliskuussa poliisi löysi kahden miehen hallusta katkaistun haulikon. Yksi miehistä tuomittiin myös ulkomaalaisrikkomuksesta, koska hänelle oli langettu aiemmin maahantulokielto.

Tuomitut passitettiin vankilaan.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.