Mainos

Iäkkäitä uhrejaan piinanneille ryöstäjille vankeutta Mikkelissä – 70-vuotiasta lyötiin vasaralla ja uhattiin kulmahiomakoneella

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut vankeuteen kolmikon, joka ryösti 70-vuotiaan miehen ja tämän 69-vuotiaan sisaren toukokuussa Mikkelissä. Kolmikko tunkeutui naamioituneena miehen kotiin ja vaati pankkitunnuksia sekä kassakaapin avaamista.

Vaatimuksia tehostettiin muun muassa lyömällä 70-vuotiasta nyrkillä ja vasaralla sekä uhkailemalla talon polttamisella ja pään halkaisemisella kulmahiomakoneella. Koneella tehtiin haava uhrin korvaan.

Käymässä ollut 69-vuotias nainen sidottiin toiseen huoneeseen ja myös häneltä vaadittiin pankkitunnuksia. Naisen käsilaukun sisältö kumottiin lattialle, mutta pankkitunnuksia ei löytynyt. Nainen kertoi, että hänen päälleen muun muassa heitettiin sangollinen hanakuumaa vettä.

70-vuotiaan tililtä tehtiin siirto ryöstäjän tilille. Lisäksi vietiin televisio ja naisuhrin auto. Tilanne päättyi noin kahden tunnin jälkeen, kun 70-vuotias onnistui pakenemaan.

Jarmo Erik Leikas, 30, sai neljä vuotta vankeutta törkeästä ryöstöstä ja joistain muissa yhteyksissä tehdyistä rikoksista. Mira Hannele Savolainen, 46, sai kolme vuotta ja Tuukka Johannes Jaakkila, 24, kaksi vuotta vankeutta törkeästä ryöstöstä. Jaakkilan rangaistusta alensi aiempi käräjätuomio.

Oikeuden mukaan ryöstöä on pidettävä törkeänä muun muassa siinä käytetyn väkivallan ja suunnitelmallisuuden vuoksi sekä siksi, että se kohdistui nukkumassa olleisiin iäkkäisiin ihmisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.